Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νέο «χτύπημα» Γεωργιάδη στο ΕΣΥ – «Σαν τον κλέφτη έφερες την τροπολογία»

Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νέο «χτύπημα» Γεωργιάδη στο ΕΣΥ – «Σαν τον κλέφτη έφερες την τροπολογία»

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της τροπολογίας του Άδωνη Γεωργιάδη που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να προχωρούν σε χειρουργικές πράξεις εντός των δημόσιων νοσοκομείων.

Τη στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στη ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε για στρουθοκαμηλισμό τη μειοψηφία διότι «δεν βλέπει το πρόβλημα», το οποίο είναι ότι οι προσκλήσεις για προσλήψεις υγειονομικών βγαίνουν ως επί το πλείστον άγονες.

Εν συνεχεία, ανέγνωσε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά της επίμαχης τροπολογίας, αποκαλώντας τον υποκριτή διότι ήταν «ο πρώτος ιδιώτης γιατρός που πήγε στο νοσοκομείο Ζακύνθου και έκανε χειρουργείο», κάτι που χαρακτήρισε παράνομο.

Κατηγόρησε δε την αντιπολίτευση για στρουθοκαμηλισμό γιατί «δεν βλέπει το πρόβλημα», το οποίο είναι ότι οι προσκλήσεις για προσλήψεις υγειονομικών βγαίνουν άγονες.

Μάλιστα, ο υπουργός που εισήγαγε το εισήγαγε (στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Υγείας) το εισιτήριο των 5 ευρώ και στην επιστροφή του στο ίδιο υπουργείο θέσπισε χαράτσια, ενεργοποίησε τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και ανοίγει την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς ισχυρίστηκε πως επί ΝΔ πραγματοποιούνται τα μεγαλύτερα προγράμματα προσλήψεων και κτιριακής αναβάθμισης από σύστασης του ΕΣΥ.

«Συνώνυμο του χαρατσιού»

Αρχικά, τον λόγο πήρε για να απαντήσει ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος αποκάλεσε τον υπουργό «συνώνυμο του χαρατσιού». Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε τον κ. Γεωργιάδη για λαθραία νομοθέτηση και υπερασπίστηκε τον Π. Πολάκη που «έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για ανασύσταση του ΕΣΥ».

«Έφερες την τροπολογία σαν τον κλέφτη»

Επί προσωπικού τοποθετήθηκε ο Π. Πολάκης, ο οποίος εξήγησε πως -όντας αν. Υπουργός Υγείας- χειρούργησε στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να διαψεύσει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς κατά του τότε νεοσύστατου νοσοκομείου, το οποίο -όπως αφηγήθηκε- αντιμετώπιζε δήθεν προβλήματα με «φίδια, σκορπιούς και σαρανταποδαρούσες» που έθεταν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

«Έφερες την τροπολογία σαν τον κλέφτη» είπε προς τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε «κακομοίρη», ζητώντας του απαντήσεις για το πρόγραμμα των (δήθεν) δωρεάν απογευματινών χειρουργείων με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που παραμένει στα χαρτιά.

«Ομοιάζει με τον Δον Κιχώτη»

Κλείνοντας την αντιπαράθεση, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ο Π. Πολάκης «δεν διέψευσε όσα είπα» σε σχέση με το χειρουργείο που έκανε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, για το οποίο «καταγγέλθηκε από συνδικαλιστές».

Μάλιστα, παρομοίασε τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δον Κιχώτη που «πολεμούσε ανεμόμυλους» επειδή ο κ. Πολάκης θύμισε ότι έκλεισε το ιατρείο του όταν ορίστηκε αν. υπουργός, με τον κ. Γεωργιάδη να επισημαίνει πως απλά εφήρμοσε τον νόμο.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter