Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της Ρένας Δούρου: «Στάθηκε όρθια, χωρίς να επικαλεστεί κανένα ελαφρυντικό ή ασυλία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της Ρένας Δούρου: «Στάθηκε όρθια, χωρίς να επικαλεστεί κανένα ελαφρυντικό ή ασυλία»
Απόφαση την δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 104 ανθρώπους, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανακοίνωσε την απόφαση του για τους 21 κατηγορούμενους, τότε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, η τότε περιφερειάρχης Αττικής και οι τότε δήμαρχοι των δήμων που έπληξε η φωτιά κά, που μετά από εισαγγελική έρευνα βρέθηκαν στο εδώλιο για πράξεις και παραλείψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φωτιά που άφησε πίσω της οδύνη και καταστροφή. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Σε μία ασύλληπτη τραγωδία, ακόμα κι αν αποδεδειγμένα πλέον δεν είχα καμία ανάμειξη, ακόμα κι αν αδίκως διώχθηκα, ο εσωτερικός πυρήνας αξιών μου δεν επιτρέπει να χαρώ για την τελική μου δικαίωση» τόνισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, η οποία κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι.

«Θυμάστε τι τράβηξε η Ρένα Δούρου; Τι πολιτική και ηθική εξόντωση υπέστη.

Προσυπογράφω κάθε λέξη από το δελτίο που εξέδωσε» ανέφερε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Διαβάστε επίσης: Μάτι: Δούρου για την αθώωση της – Λοιδορήθηκα όσο κανείς, οι αξίες μου δεν επιτρέπουν να χαρώ τη δικαίωση

«Η Ρένα μπήκε δυο φορές στο στόχαστρο, με χυδαιότητα, γιατί ήταν ΣΥΡΙΖΑ και γιατί έπρεπε να αμαυρωθεί το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής» τονίζει σε ανάρτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η επιλογή της να κριθεί από τους φυσικούς δικαστές αποτελεί υπόδειγμα αντίληψης του δικαίου αλλά και υποχρέωση των πολιτικών προσώπων για την αποκατάσταση της ηθικής του πολιτικού συστήματος. Το ίδιο έκανε και για την τραγωδία της Μάνδρας το ίδιο και για το Μάτι. Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές με τη στάση της καταθέτει μια χρήσιμη πρόταση για τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται αυτό το διάστημα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου:

«Αθώα η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι. Η δεύτερη πολυετής μάχη στην οποία στάθηκε όρθια, χωρίς να επικαλεστεί κανένα ελαφρυντικό ή ασυλία.

Η Ρένα μπήκε δυο φορές στο στόχαστρο, με χυδαιότητα, γιατί ήταν ΣΥΡΙΖΑ και γιατί έπρεπε να αμαυρωθεί το έργο της στην Περιφέρεια Αττικής.

Η επιλογή της να κριθεί από τους φυσικούς δικαστές αποτελεί υπόδειγμα αντίληψης του δικαίου αλλά και υποχρέωση των πολιτικών προσώπων για την αποκατάσταση της ηθικής του πολιτικού συστήματος. Το ίδιο έκανε και για την τραγωδία της Μάνδρας το ίδιο και για το Μάτι. Και επειδή οι μέρες είναι πονηρές με τη στάση της καταθέτει μια χρήσιμη πρόταση για τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται αυτό το διάστημα.

Κανείς δεν πανηγυρίζει όμως σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εφόσον η οδύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών δεν σβήνει ποτέ».

Διαβάστε επίσης: Μάτι: Ο ανακριτής ζητούσε μάταια τη μετατροπή των αδικημάτων σε κακουργήματα – Οι προσδοκίες που καλλιέργησε ο Μητσοτάκης

Αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι: Για κακούργημα πέντε ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής

Οι αξιωματικοί που επιβράβευσε ο Μητσοτάκης

Μάτι: Δεν αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο – Παραπέμπονται 21 για πλημμέλημα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter