Φάμελλος: «Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την τραγωδία στο Μάτι – Λέει ψέματα ο Φλωρίδης»

Φάμελλος: «Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την τραγωδία στο Μάτι – Λέει ψέματα ο Φλωρίδης»

«Η τραγωδία συνδέθηκε με πολιτικά ζητήματα και πολιτική διαχείριση, και οφείλω να καταθέσω, με σεβασμό στους ανθρώπους που χάθηκαν, ότι αρκετοί πολιτικοί χώροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία στο Μάτι», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Μετατράπηκε σε κεντρικό στοιχείο της πολιτικής, πολλές φορές έξω από τα πραγματικά δεδομένα, όχι της απώλειας ζωών, αλλά των πραγματικών αιτιών και των ευθυνών» είπε και υπενθύμισε την τοποθέτηση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, περί ακραίου καιρικού φαινομένου, το οποίο «οι συνθήκες και του χώρου και της προετοιμασίας της πολιτείας, μετέτρεψαν σε μη αντιμετωπίσιμο».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι τότε τα κόμματα είχαν συμφωνήσει για το πόρισμα Γκόλνταμερ: «Είχε συμφωνήσει μάλιστα και ο κ.Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση και εγώ προσωπικά είχα την ευθύνη τότε λόγω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που υπηρετούσα. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα από τότε με βάση το πόρισμα σε επίπεδο πρόληψης. Μία από τις παρακαταθήκες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι προσλήψεις δασολόγων και μηχανικών για τα δασαρχεία, τις δασικές υπηρεσίες, και τα παρατηρητήρια δόμησης. Τις είχαμε εγκρίνει. Δεν προχώρησε τίποτε από τα δύο. Όσον αφορά την προετοιμασία της πολιτείας στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, το πρώτο σχέδιο για τη δημόσια πολιτική πρόληψης πυρκαγιών έγινε το 2019. Και η εφαρμογή του καθυστερεί».

«Η Δούρου δεν κρύφτηκε»

Αναφερόμενος στην αθώωση της Ρένας Δούρου, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι «δεν κρύφτηκε πίσω από καμία ασυλία», κάτι που «δεν βλέπουμε να ισχύει σήμερα σε άλλες περιπτώσεις πολιτικών προσώπων».

«Ο Νίκος Τόσκας παραιτήθηκε και δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την ασυλία ή το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η Ρένα Δούρου ζήτησε επίσπευση της δίκης. Δυστυχώς πάνω στη Ρένα Δούρου επικεντρώθηκε ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο διαχείρισης και εκμετάλλευσης του πόνου και της θλίψης. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα στοχεύει στην πολιτική εκμετάλλευση και όχι στο τι πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί».

Διαβάστε σχετικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της Ρένας Δούρου: «Στάθηκε όρθια, χωρίς να επικαλεστεί κανένα ελαφρυντικό ή ασυλία»

«Λέει ψέματα ο Φλωρίδης»

«Οι κώδικες του 2019 δεν δημιούργησαν ευνοϊκότερο περιβάλλον για τη δίκη για το Μάτι. Υπάρχει παραπληροφόρηση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το βούλευμα της παραπομπής για τη δίκη στο Μάτι έλεγε ότι δεν δημιουργείται ευνοϊκότερο ή δυσμενέστερο περιβάλλον από τις προβλέψεις των ποινικών κωδίκων» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος και συνέχισε:

«Είναι απολύτως ψευδές αυτό που λέει η Κυβέρνηση και ο κ. Φλωρίδης. Το θέμα της μετατροπής της ποινής με χρηματικό αντάλλαγμα δεν υπήρχε στον δικό μας κώδικα το 2019. Αντιθέτως εμείς είχαμε νομοθετήσει έτσι ώστε να εκτίεται η ποινή, γιατί υπάρχουν οι λεγόμενες εξαγορές, και αυτό επανήλθε με την τροποποίηση των ποινικών κωδίκων του κ. Φλωρίδη. Από την άλλη είναι γνωστό ότι το θέμα της αναστολής εφαρμογής μίας ποινής λόγω εφέσεων υπήρχε πάντα».

Διαβάστε επίσης: Τα διαρκή ψέματα του Φλωρίδη και ο… δήθεν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη στο Μάτι (Video)

«Ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης»

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για «ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα δικαιοσύνης στη χώρα και οφείλω να το αναγνωρίσω. Υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας της δικαιοσύνης που συνδέεται με την αξιοπιστία της Δημοκρατίας. Για τις υποκλοπές δεν έχουμε απαντήσεις, έχουμε επισκεφθεί και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχει θέμα απόδοσης της δικαιοσύνης. Αισθάνεται κανείς άνετα όταν στη χώρα μας παρακολουθείται πάνω από ένα χρόνο ο αρχηγός του Στρατού και πέντε επιτελικά στελέχη του Στρατού και δεν έχουμε πάρει απάντηση για ποιο λόγο ή για την παρακολούθηση του κ.Ανδρουλάκη; Υπάρχει επίσης σοβαρότατο θέμα με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Η ΝΔ ομολόγησε την ενοχή της ως προς την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρία, για περισσότερους από επτά μήνες. Τέλος, υπάρχει το μεγάλο θέμα των Τεμπών. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται δικογραφία από την Ευρωπαία Εισαγγελέα και η Κυβέρνηση να την απορρίπτει . Αυτά είναι τρία μεγάλα θέματα Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Απολογούμενη στη Βουλή η Μενδώνη για τους «καρναβαλιστές» στην Ακρόπολη

«Γαλάζια» βουλευτής διαψεύδει Μαρινάκη – Φλωρίδη για το Μάτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter