Λίβανος: Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα

Λίβανος: Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα

Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν και άλλα πέντε τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από ισραηλινά πλήγματα σε κοινότητες του νοτίου Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Λιβανέζους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές στην περιοχή Νακούρα και στις κοινότητες Μέις ελ Ζαμπάλ και Ελ Κασίρ.

Από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο 477 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 301 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και 89 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας.

Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 25 άνθρωποι, δεκατέσσερις στρατιωτικοί και ένδεκα άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Διαβάστε επίσης: Το Ιράν αντιμέτωπο με εσωτερική πολιτική κρίση μετά τον θάνατο Ραϊσί – Τα σενάρια

Ιράν: Ανασύρθηκε η σορός του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί – Αρνείται κάθε ανάμειξη το Ισραήλ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν: Ποιος είναι ο Μοχάμαντ Μόχμπερ που αναλαμβάνει τα ηνία – Εκλογές σε 50 μέρες λέει το ιρανικό Σύνταγμα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter