ΕΦΕΤ: Σήμερα θα γινόταν έλεγχος στο εργοστάσιο… που κάηκε χθες – Είχε ετοιμάσει τα γεύματα-δηλητήριο για μαθητές την περασμένη Πέμπτη

ΕΦΕΤ: Σήμερα θα γινόταν έλεγχος στο εργοστάσιο… που κάηκε χθες – Είχε ετοιμάσει τα γεύματα-δηλητήριο για μαθητές την περασμένη Πέμπτη

Το εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, που είχε ετοιμάσει τα σχολικά γεύματα, από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές επτά σχολείων της περιοχής, επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΦΕΤ. Ομως, χθες Κυριακή το εργοστάσιο καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Για το θέμα μίλησε στo ΕΡΤnews ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας εξηγώντας ότι ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε πάει και το Σάββατο, που όμως η γραμμή παραγωγής ήταν κλειστή.

Η αναλυτική δήλωσή του ήταν: «Εμείς μετά από την ενημέρωση που είχαμε και από τον ΕΟΔΥ, αυτό έγινε βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία.

»Απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία, δεν λειτουργούσε γιατί τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν.
Επομένως, είχαμε είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας για να βλέπαμε και αυτή την πορεία, πώς εξελίσσεται, πώς λειτουργεί.

»Ο έλεγχος αυτός, θα γίνει, προφανώς καθ’ ολοκληρία δεν μπορεί να γίνει πια. Αύριο θα πάμε όμως, γιατί υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που μας λένε ότι εν μέρει θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει και επειδή δεν έχουμε εικόνα δεν πήγαμε σήμερα, θα πάμε αύριο να έχουμε και μια εικόνα και εμείς από την επιχείρηση, δηλαδή τι έχει καταστραφεί, τι έχει μείνει όρθιο και τι αν μπορεί να σωθεί κάτι και που μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς.

»Επομένως αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο, ότι βέβαια μπορούμε να κάνουμε, όπως επίσης να πάμε και σε δύο σχολεία και σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει κιμά, η οποία τροφοδοτούσε την επιχείρηση του κέτερινγκ. Έχουμε δηλαδή ακόμα πορεία για να έχουμε μια συνολική εικόνα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν τροφοδοτούσε μόνο σχολεία, άρα ότι είχε κλειστή τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής δεν αρκεί για να μην ελεγχθεί άμεσα Παρασκευή ή Σάββατο. Επίσης ένα ολόκληρο εργοστάσιο δεν είναι μόνο η γραμμή παραγωγής, είναι ψυγεία, τιμολόγια κ.λπ. Τελικά κάηκε από πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής…

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα γεύματα της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τον Άδωνη – Κάθε 4 μέρες δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται στα επείγοντα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Αιφνίδιος» ο θάνατος της Μαλένας – «Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πώς πέθανε το παιδί», λέει η νοσηλεύτρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter