Νοσοκομείο Γεννηματάς: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τον Άδωνη – Κάθε 4 μέρες δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται στα επείγοντα

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τον Άδωνη – Κάθε 4 μέρες δεκάδες ασθενείς στοιβάζονται στα επείγοντα

Διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» τον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προ ολίγων ημερών σχολιάζοντας τις απαξιωτικές εικόνες με ασθενείς να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο στα επείγοντα, είχε πει πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Οι εργαζόμενοι στο «Γεννηματάς» παρουσιάζουν την πραγματικότητα όπως οι ίδιοι την βιώνουν σε κάθε γενική εφημερία, αναδεικνύοντας πως οι φωτογραφίες με τα ράντζα που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου είναι-δυστυχώς- καθημερινότητα, μια καθημερινότητα «που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα».

«Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας , γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές , με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και συνεχίζει:

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά.

Ολόκληρες οι βάρδιες μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλύουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε, ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού».

Κλείνοντας επισημαίνουν ακόμα πως πρόκειται για άκρως επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους, αφού «η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς, με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο».

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα σε Γάζα και Ισραήλ

Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη από Κόκκαλη και Αυλωνίτη για την υπόθεση ΕΛΓΟ Δήμητρα που αποκάλυψε το Documento: «Είναι επικίνδυνοι»

Άρχισαν οι ευρωπαϊκές πιέσεις σε Βόρεια Μακεδονία και Μητσοτάκη: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα μέρη»

Παίδων Αγία Σοφία: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου

Ο Μητσοτάκης και η Ούρσουλα στα Κάτω Πετράλωνα

«Αισθητικός… φασισμός» η ανάρτηση αφισών σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Νομικής Θεσσαλονίκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter