Γάζα: Νεκρός ένας Αιγύπτιος στρατιώτης από ανταλλαγή πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες στην Ράφα

Γάζα: Νεκρός ένας Αιγύπτιος στρατιώτης από ανταλλαγή πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες στην Ράφα
Tο τείχος που χωρίζει την αιγυπτιακή από την παλαιστινιακή Ράφα (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις στο πέρασμα της Ράφα στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η δημόσια τηλεόραση Kan ανέφερε ότι κανένας ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό που άφησε έναν Αιγύπτιο στρατιώτη νεκρό και άλλους τραυματίες.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις αιγυπτιακές και τις ισραηλινές αρχές.

Το Κανάλι 13 ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός ερευνά το περιστατικό.

Η Daily News Egypt, μια ανεξάρτητη αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι οι Αιγύπτιοι στρατιώτες «επηρεάστηκαν» από τη σφαγή στη Ράφα την Κυριακή, κατά την οποία ένας ισραηλινός βομβαρδισμός οδήγησε στη δολοφονία 45 Παλαιστινίων σε έναν καταυλισμό εκτοπισμού.

Το συνοριακό πέρασμα της Ράφα καταλήφθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς ο στρατός επέκτεινε την χερσαία εισβολή του στη Γάζα στη νότια πόλη της Ράφα.

Η κατάληψη του περάσματος αύξησε τις εντάσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, απειλώντας 45 χρόνια ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες στο παρελθόν είχαν διεξαγάγει τέσσερις πολέμους.

Η ισραηλινή κατάληψη του περάσματος εξόργισε την Αίγυπτο, η οποία συνήθως συνεργάζεται στενά σε θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ.

Μια αιγυπτιακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Middle East Eye ότι δεν υπήρχε «κανένας επιχειρησιακός συντονισμός» μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ πριν από την κατάληψη του περάσματος.

Μια εβδομάδα μετά την έφοδο του Ισραήλ στο πέρασμα, η Αίγυπτος ανέπτυξε επιπλέον τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιώτες στα σύνορά της με τη Γάζα στο βορειοανατολικό Σινά, σύμφωνα με το Ίδρυμα Σινά για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Κάιρο αρνήθηκε επίσης να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα από την αιγυπτιακή πλευρά μέχρι να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός, λέγοντας ότι η λειτουργία του περάσματος είναι αποκλειστικά αιγυπτιακό-παλαιστινιακό ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Εξοργισμένος ο Γάλλος πρόεδρος με την νέα σφαγή αμάχων στη Ράφα – Πρέπει να σταματήσουν οι επιχειρήσεις

Λάβρος κατά Nετανιάχου ο Ταγίπ Ερντογάν για την σφαγή στην Ράφα

Χαστούκι και από Ιταλία: Μη δικαιολογημένες οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά πολιτών στη Γάζα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter