Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Ράφα – Πιέσεις από Ισραήλ για εκτοπισμό αμάχων στα σύνορα

Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Ράφα – Πιέσεις από Ισραήλ για εκτοπισμό αμάχων στα σύνορα

Μαίνεται ο εφιάλτης στη Γάζα. Αντίστροφα, όπως όλα δείχνουν,  μετρά ο χρόνος για τη χερσαία επίθεση των ισραηλινών στη Ράφα, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να απαιτεί τη μεταφορά των κατοίκων της πόλης, αλλά και των πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένων που κατέφυγαν εκεί για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες να φύγουν σε καταυλισμούς σκηνών σε άλλες περιοχές στα σύνορα με την Αίγυπτο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Πηγές της εφημερίδας στην αιγυπτιακή κυβέρνηση εξήγησαν ότι το ισραηλινό αίτημα προβλέπει τη δημιουργία 15 καταυλισμών, ο καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από περίπου 25.000 σκηνές, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γάζας. Η κυβέρνηση Νετανιάχου θέλει ακόμη η Αίγυπτος να αναλάβει το στήσιμο των καταυλισμών και νοσοκομείων εκστρατείας.

Στη Ράφα, πόλη περίπου 270.000 κατοίκων προπολεμικά, έχουν στοιβαχτεί κάπου 1,4 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένοι —ή με άλλα λόγια ο μισός και πλέον πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας—, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Κατά τις πληροφορίες της Wall Street Journal, η πρόταση υποβλήθηκε στο Κάιρο προ ημερών.

Το Ισραήλ —το σχέδιο του οποίου να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα επικρίνεται ολοένα πιο έντονα σε διεθνές επίπεδο— θέλει υπηρεσίες του ΟΗΕ να βοηθήσουν στην εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων.

«Δεν θα γίνουμε μέρος στον εξαναγκαστικό εκτοπισμό» των Παλαιστινίων, αντέταξε χθες στη Νέα Υόρκη ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες, προσθέτοντας πως «ως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει καμιά τοποθεσία που να είναι επί του παρόντος ασφαλής» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε επίσης: Νέα Υόρκη: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο μετρό – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες (Photos)

Έγκλημα στα Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

Αγρότες: Συναντούν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Χαμηλές προσδοκίες, έτοιμοι για κλιμάκωση

Γλυφάδα: Το κίνητρο του δράστη για το μακελειό αναζητούν οι Αρχές – Τα πρώτα στοιχεία (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter