Γάζα: Συμφωνία στο «παρά πέντε» για 24ωρη παράταση της εκεχειρίας

Γάζα: Συμφωνία στο «παρά πέντε» για 24ωρη παράταση της εκεχειρίας

Μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της, ο ισραηλινός στρατός και η Χαμάς ήρθαν σε συμφωνία για παράταση της συμφωνίας παύσης πυρός στη Γάζα.

«Η συμφωνία έγινε ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες των μεσολαβητών για την απελευθέρωση ομήρων», αναφέρει πηγή του ισραηλινού στρατού στα ΜΜΕ.

«Υπό το πρίσμα των προσπαθειών των μεσολαβητών να συνεχίσουν τη διαδικασία απελευθέρωσης των ομήρων και με την επιφύλαξη των όρων της συμφωνίας, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί», σημειώνεται στη σύντομη ανακοίνωση των ισραηλινών.

Η πληροφορία για παράταση της εκεχειρίας που δημοσιοποιήθηκε από το Ισραήλ έλαβε επιβεβαίωση και από την πλευρά της Χαμάς. Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι συμφώνησε ώστε να παραταθεί για έβδομη ημέρα η συμφωνία παύσης πυρός στη Γάζα που εφαρμόζεται από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των δύο πλευρών, η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει τουλάχιστον 10 ομήρους, ενώ το Ισραήλ 30 Παλαιστίνιους που κρατούνται.

Διαβάστε επίσης: Οι σχεδιασμοί των Αμερικανών για Γάζα και Δυτική Οχθη

Γάζα: Η Χαμάς παρέδωσε ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

«Η παλαιστινιακή και η ισραηλινή πλευρά συμφώνησαν να παρατείνουν την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για μια επιπλέον ημέρα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της διπλωματίας του Κατάρ, Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Ισραήλ: «Ελήφθη νέα λίστα ονομάτων»

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης πως παρέλαβε νέα λίστα με τα ονόματα γυναικών και παιδιών που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας και πρόκειται να απελευθερωθούν εντός της ημέρας με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τριπλάσιων παλαιστινίων φυλακισμένων, όπως προβλέπει η συμφωνία.

«Δυνάμει των όρων της συμφωνίας, το Ισραήλ έλαβε πριν από λίγο κατάλογο ονομάτων γυναικών και παιδιών» που θα απελευθερώσει η Χαμάς, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, το οποίο δεν διευκρινίζει τον αριθμό των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter