Γάζα: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα – Νέα διπλωματική απόπειρα για ανακωχή μέσω Καΐρου

Γάζα: Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα – Νέα διπλωματική απόπειρα για ανακωχή μέσω Καΐρου

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ αντιπροσωπεία της Χαμάς αναμένεται στην Αίγυπτο, για να συζητήσει σχέδιο με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο ισραηλινός πολλαπλασίασε τα πλήγματα στα παλαιστινιακά εδάφη και ειδικά στη Ράφα, όπου κάτοικοι έτρεξαν στους σωρούς των συντριμμιών σε αναζήτηση επιζώντων.

«Καθόμασταν ήρεμα στο σπίτι όταν ξαφνικά ακούσαμε ισχυρή έκρηξη κι άρχισαν να πέφτουν πάνω μας συντρίμμια», περιέγραψε ο Ταϊσίρ Αμπού Αλ Έις στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το διαμέρισμά μας καταστράφηκε εντελώς, οι κόρες μου ούρλιαζαν. Υπάρχουν πολλά θύματα. Προσπαθούμε να βγάλουμε γείτονες από τα ερείπια, αλλά υπάρχουν μάρτυρες».

Νέος γύρος συνομιλιών στο Κάιρο

Αντιπροσωπεία της Χαμάς αναμένεται σήμερα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, για να συζητήσει σχέδιο τριών φάσεων του Καΐρου. Αυτό προβλέπει ανανεώσιμες παύσεις των εχθροπραξιών, σταδιακές απελευθερώσεις ομήρων και σε αντάλλαγμα παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινές φυλακές και, τελικά, κατάπαυση του πυρός που θα βάλει τέλος στις εχθροπραξίες.

Στο Κάιρο, η αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επιδώσει στους Αιγύπτιους μεσολαβητές «την απάντηση των παλαιστινιακών παρατάξεων, που περιέχει αρκετές παρατηρήσεις, στο σχέδιό τους», είπε στο AFP στέλεχος του κινήματος, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι παρατηρήσεις αφορούν τον τρόπο που θα γίνουν οι «προβλεπόμενες ανταλλαγές», «τον αριθμό των παλαιστινίων κρατουμένων που θα αποφυλακιστούν», καθώς και την «εξασφάλιση εγγυήσεων για την πλήρη απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε επαφή ακόμη και αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Εργαζόμαστε για να τους φέρουμε όλους πίσω. Αυτός είναι ο σκοπός μας», είπε την Πέμπτη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μέλη οικογενειών ομήρων χθες Πέμπτη στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Ανηλεές σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό – Επιδρομές και στη Δυτική Όχθη

Γάζα: Παλαιστίνια γέννησε τετράδυμα μέσα στον πόλεμο – Ζουν σε άθλιες συνθήκες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter