Γάζα: «Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να πει “αρκετά”» – Διεθνείς αντιδράσεις για τη νέα σφαγή αμάχων

Γάζα: «Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να πει “αρκετά”» – Διεθνείς αντιδράσεις για τη νέα σφαγή αμάχων

Οργή και αποτροπιασμό προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα η επίθεση των Ισραηλινών εναντίον πεινασμένων αμάχων που περίμεναν στην ουρά για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Τα θύματα από τη νέα σφαγή ανέρχονται σε τουλάχιστον 110.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να πει ‘αρκετά’. Αν έχουν το θάρρος και την αποφασιστικότητα να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων σφαγών, αυτό που χρειαζόμαστε είναι κατάπαυση του πυρός. Αυτή η τερατώδης σφαγή είναι απόδειξη πως όσο το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι παραλυμένο και ασκούνται βέτο, Παλαιστίνιοι πληρώνουν με τη ζωή τους», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ριάντ Μανσούρ.

Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής υπογράμμισε πως «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, δεκάδες άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες στα κεφάλια» και πρόσθεσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν πυροβόλησαν «στον αέρα για να περιορίσουν το πλήθος επειδή επικρατούσε σύγχυση και χάος», αλλά «στόχευαν και σκότωναν εσκεμμένα».

Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι στρατιώτες του δεν σκότωσαν εσκεμμένα άμαχους, κάνοντας λόγο για «περιορισμένα» πυρά εναντίον πλήθους που είχε πλησιάσει και τους «απειλούσε» και διαβεβαιώνοντας ότι στην πλειονότητά τους οι νεκροί ποδοπατήθηκαν εξαιτίας του πανικού, ή «παρασύρθηκαν» από φορτηγά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε «σοκαρισμένος από τη σφαγή» και ζήτησε «αποτελεσματική και ανεξάρτητη έρευνα».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε το νέο μακελειό, μιλώντας για «εντελώς απαράδεκτους» θανάτους, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χαμάς πως πάνω από 110 άνθρωποι χάθηκαν όταν διανομή τροφίμων μετατράπηκε σε χάος.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε για το «τραγικό και ανησυχητικό περιστατικό» που σημειώθηκε σήμερα μέσα στην πόλη της Γάζας με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπεν Χαμάντ αλ-Θάνι και τον πρόεδρο της Αιγύπτου ‘Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι κατά τη διάρκεια των χωριστών τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε μαζί τους.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε επίσης ότι τα γεγονότα στη βόρεια Γάζα, όπου Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας την παράδοση βοήθειας, είναι “εξαιρετικά ανησυχητικά”.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Ισραηλινή επίθεση εναντίον αμάχων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια – Πάνω από 100 νεκροί (Video)

Γάζα: Τρομακτικά βίντεο από τη σφαγή των πεινασμένων αμάχων – Σφαίρες αντί για τρόφιμα και τουλάχιστον 100 νεκροί

Γάζα: «Απελπιστική η κατάσταση», λέει η Ουάσινγκτον – Στους 112 οι νεκροί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter