Γέφυρα Key Bridge: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μέριλαντ – Δύτες συμμετέχουν στις έρευνες

Γέφυρα Key Bridge: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μέριλαντ – Δύτες συμμετέχουν στις έρευνες

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε στο Μέριλαντ ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γουές Μουρ, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, ύστερα από πρόσκρουση πλοίου πάνω σε αυτή.

Όπως ανέφερε ο Μουρ, «εργαζόμαστε με μια διυπηρεσιακή ομάδα για να αναπτύξουμε γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους από την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους «θαρραλέους άνδρες και γυναίκες που καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων».

Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές οντότητες, που πραγματοποιούν προσπάθειες διάσωσης καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε και να ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την τραγωδία».

Εν τω μεταξύ, το FBI μετέβη στο σημείο συνεισφέροντας στην έρευνα των τοπικών αρχών, όπως μετέδωσε το BBC, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και δύτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «πολλά αυτοκίνητα και άνθρωποι» κατέληξαν στο νερό. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.

Εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία του νερού στο λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι αυτή τη στιγμή στους 9 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους εδικούς του National Data Buoy Center, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για κίνδυνο υποθερμίας όσων έπεσαν στο νερό. Σύμφωνα με το NHS, υποθερμία μπορεί να συμβεί όταν η θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου πέσει κάτω από 35 βαθμούς Κελσίου.

Το μεγαλύτερο λιμάνι στις ΗΠΑ για ειδικά φορτία

Μετά το συμβάν, τα δεδομένα από το MarineTraffic, μια πλατφόρμα παρακολούθησης πλοίων, δείχνουν μεγάλη συμφόρηση στην περιοχή γύρω από τη γέφυρα, με αυξημένη παρουσία αγκυροβολημένων σκαφών νοτιότερα, μεταξύ της Ανάπολης και του νησιού Κεντ.

Το λιμάνι Helen Delich Bentley της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στις ΗΠΑ για πλοία με ειδικό φορτίο. Υπολογίζεται ότι περίπου 800.000 οχήματα πέρασαν από το λιμάνι το 2023, διακινώντας ρεκόρ 1,3 εκατομμυρίων τόνων εισαγόμενου φορτίου.

Ερωτήματα για το πώς προσέκρουσε το πλοίο

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα φορτηγό πλοίο θα μπορούσε να χτυπήσει τη γέφυρα.

Σύμφωνα με τον νόμο, όλα τα μεγάλα μη στρατιωτικά πλοία που μπαίνουν και βγαίνουν στον κόλπο Τσέζαπικ πρέπει να έχουν στο πηδάλιο έναν τοπικό εμπειρογνώμονα που γνωρίζει τις παλίρροιες και τους κινδύνους, ανέφερε ο επιστημονικός ανταποκριτής του Sky News, Τόμας Μουρ.

Διαβάστε επίσης:

Γέφυρα Key Bridge: Ερωτήματα για το πώς προσέκρουσε το πλοίο – Τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι (Video)

Γέφυρα Key Bridge: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter