Γέμισε γυναίκες το Μέγαρο Μαξίμου – Ποιες υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας (Photos)

Γέμισε γυναίκες το Μέγαρο Μαξίμου – Ποιες υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας (Photos)

Άνοιξε τις πύλες του στις γυναίκες σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα υποδέχτηκαν στην αυλή του Μέγαρου Μαξίμου γυναίκες υπουργοί και βουλευτές, γυναίκες που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό)

Μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σε σύντομη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός είπε πως όσες γυναίκες εμπιστεύτηκε σε υπουργικές θέσεις, τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και πως στις επόμενες κυβερνήσεις, θα είναι περισσότερες. Πρόσθεσε πως ο αγώνας απέναντι στις διακρίσεις και στην έμφυλη βία είναι διαρκής μάχη.

Νωρίτερα, έστειλε ένα ακόμα μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

«Σε όλον το κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού, της βίας και της πατριαρχίας.

Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση δικαιωμάτων μέσω της ψήφισης νόμου ένταξης στην έννομη τάξη μας της Διεθνούς Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η στήριξη και επέκταση των δομών προστασίας και συμβουλευτικής για θύματα έμφυλης βίας, η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η στήριξη της οικογένειας και η άδεια μητρότητας 6 μηνών που θεσμοθετήσαμε, στοχεύουν στην άμβλυνση αυτών των διακρίσεων.

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους».

_x000D_
_x000D_











Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter