Γερμανία: Επανεκκινεί τη συνεργασία με την UNRWA για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Γερμανία: Επανεκκινεί τη συνεργασία με την UNRWA για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες

Η γερμανική κυβέρνηση προγραμματίζει να επαναλάβει τη συνεργασία της με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες UNRWA στη Γάζα, ανέφεραν την Τετάρτη 24 Απριλίου σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας.

Η απόφαση αυτή έπεται της δημοσίευσης έκθεσης ειδικών του ΟΗΕ υπό την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά σχετικά με το αν κάποιοι εργαζόμενοι της UNRWA εμπλέκονταν στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται, ότι η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που διέκοψαν τις σχέσεις τους με την υπηρεσία, μετά από ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι ορισμένοι υπάλληλοι της UNRWA είχαν δεσμούς με την παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα Χαμάς.
«Η γερμανική κυβέρνηση ασχολήθηκε εντατικά με τους ισχυρισμούς του Ισραήλ κατά της UNRWA και ήταν σε στενή επαφή με την ισραηλινή κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς παράγοντες», ανέφεραν τα υπουργεία.
Άλλοι διεθνείς οργανισμοί που παρέχουν υπηρεσίες αρωγής εξαρτώνται από τις επιχειρησιακές δομές της UNRWA στη Γάζα και η διασφάλιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα είναι πιο σημαντική από ποτέ, δεδομένης της κατάστασης εκεί, αναφέρει η ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης:





Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter