Γερμανία: Η αστυνομία εισέβαλε σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο – Επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μετάδοση

Γερμανία: Η αστυνομία εισέβαλε σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο – Επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μετάδοση

Σε τουλάχιστον μια σύλληψη και στην διακοπή του συνεδρίου για την Παλαιστίνη που διοργανωνόταν στο Βερολίνο προχώρησε η γερμανική αστυνομία, καθώς το συνέδριο με κεντρικό σύνθημα «Κατηγορούμε» είχε μπει στο μάτι των Αρχών για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που σχετίζονται με τον αντισημιτισμό και την ισλαμιστική προπαγάνδα.

 

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο ίδιος Εβραίος, αλλά αντίθετος στην γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα οι ομοσπονδιακές Αρχές της Γερμανίας και οι κρατιδιακές αρχές του Βερολίνου, είχαν δηλώσει ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα εξαιτίας του συνεδρίου και για την περιφρούρησή του έχουν κινητοποιηθεί περίπου 2500 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Συνέδριο συντονιζόταν από «μια σειρά ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ των οποίων παλαιστινιακές και εβραϊκές ομάδες», με στόχο «να αναδείξουμε τον ρόλο του Ισραήλ στη γενοκτονία στην Γάζα», ενώ σύμφωνα με πηγές της κρατιδιακής κυβέρνησης του Βερολίνου που επικαλείται η BILD, διοργανωτές είναι «μέλη του εχθρικού προς το Ισραήλ κινήματος μποϊκοτάζ BDS, ανάμεσά τους και μέλη ακροαριστερών ομάδων και σεκτών».

«Είναι αφόρητο το γεγονός ότι πραγματοποιείται εδώ στο Βερολίνο ένα «Συνέδριο για την Παλαιστίνη». Στο Βερολίνο δεν θα ανεχτούμε τον αντισημιτισμό, το μίσος και τις ταραχές εναντίον Εβραίων. Για αυτό η αστυνομία θα αναλάβει συνεπή δράση, εάν σε αυτή τη συνάντηση προκύψουν αντισημιτικές δηλώσεις ή εγκλήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ. Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών Μαξιμίλιαν Καλ τόνισε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών ότι «η αστυνομία πρέπει να αναλάβει σκληρή δράση, εάν διαπράττονται αδικήματα που σχετίζονται με αντισημιτισμό, ισλαμιστική προπαγάνδα ή τρομοκρατική προπαγάνδα για την Χαμάς» και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει εκτός νόμου την Χαμάς και το δίκτυο Σαμιντούν, διευκρινίζοντας ότι η απαγόρευση περιλαμβάνει οποιαδήποτε εκδήλωση υποστήριξής τους και επισύρει νομικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μεταξύ των ομιλητών βρίσκονταν ο ιδρυτής του ΜΕΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο ιρλανδός βουλευτής του κόμματος «Οι άνθρωποι πριν από το Κέρδος» Ρίτσαρντ Μπόιντ Μπάρετ και ο αυτοχαρακτηριζόμενος «αντισιωνιστής Εβραίος» Βίλαντ Χόμπαν, πρόεδρος της Εβραϊκής Φωνής για δίκαιη Ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Νέος γραμματέας Αποδήμων ο Φίλιππος Φόρτωμας στη θέση του Θεοδωρόπουλου που απομακρύνθηκε για το «Μισέλ-Gate»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της ΝΔ» για το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter