Γερμανία: Κορδελιό έγινε το Ντίσελντορφ – Βρέθηκε βόμβα 250 κιλών!

Γερμανία: Κορδελιό έγινε το Ντίσελντορφ – Βρέθηκε βόμβα 250 κιλών!

Κακήν κακώς εγκατέλειψαν τα σπίτια τους χιλιάδες άνθρωποι στο Ντίσελντορφ, μετά τον εντοπισμό μια βόμβας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία εξουδετερώθηκε το πρωί, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. 

Η 250 κιλών βόμβα εντοπίστηκε χθες Τετάρτη, στη διάρκεια έργων στη συνοικία Ρατ, στο βόρειο τμήμα του Ντίσελντορφ. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε και πολλοί δρόμοι έκλεισαν. Το πρωί, 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ άλλοι 250 απομακρύνθηκαν από ένα ξενοδοχείο της περιοχής. Δύο αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν, γεγονός που κατέστησε πιο δύσκολη την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της πόλης.

Περισσότερα από 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, βόμβες που δεν έχουν εκραγεί, εξακολουθούν να εντοπίζονται στο γερμανικό έδαφος. Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 3.000 ήταν οι βόμβες στο υπέδαφος του Βερολίνου. Στις 25 του περασμένου Δεκεμβρίου, 54.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στο Άουγκσμπουργκ, στη νότια Γερμανία, μετά τον εντοπισμό μιας άλλης βόμβας. Να θυμίσουμε και τη δική μας πρόσφατη εμπειρία, στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, όπου, για να εξουδετερωθεί αντίστοιχη βόμβα, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πάνω από 70.000 άνθρωποι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter