Γερμανία: Νόμιμη από 1η Απριλίου η χρήση κάνναβης

Γερμανία: Νόμιμη από 1η Απριλίου η χρήση κάνναβης

Στην έγκριση της αποποινικοποίησης της προσωπικής χρήσης κάνναβης αναμένεται να προχωρήσει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας (Bundestag), η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου.

Το σχέδιο νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον ελεγχόμενο χειρισμό της κάνναβης, θα επιτρέπει την ιδιωτική καλλιέργεια, την κοινοτική μη εμπορική καλλιέργεια και την ελεγχόμενη διανομή κάνναβης από ενώσεις καλλιέργειας.

Συγκεκριμένα, ο νόμος, που πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή, θα επιτρέπει σε ενήλικες να κατέχουν έως και 25 γραμμάρια κάνναβης, να καλλιεργούν το πολύ τρία φυτά για ιδιωτική κατανάλωση, καθώς και να την καλλιεργούν ως μέρος μη κερδοσκοπικών συλλόγων κάνναβης, με περιορισμό τα 500 μέλη.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα μετά από σημαντικές καθυστερήσεις, προς μια ευρύτερη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Γερμανία θα αποκτήσει έτσι μία από τις πιο φιλελεύθερες νομοθεσίες στην Ευρώπη, ακολουθώντας τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο, που νομιμοποίησαν την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς το 2021 και το 2023 αντίστοιχα.

Ακόμα, το παράδειγμα της Γερμανίας θα μπορούσε να ενθαρρύνει άλλες χώρες της ΕΕ να υιοθετήσουν παρόμοιους, πιο επιεικείς νόμους. Ενώ άλλα κράτη μέλη του μπλοκ έχουν αποποινικοποιήσει το ναρκωτικό, η χρήση του εξακολουθεί να τιμωρείται νομικά με φυλάκιση σε πολλές χώρες.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, δήλωσε ότι με τη νέα νομοθεσία θα περάσει η αγορά της κάνναβης σε νόμιμα «χέρια». Ο ίδιος τόνισε ότι οι έμποροι ναρκωτικών προμηθεύουν τους περίπου 7 εκατομμύρια Γερμανούς που εκτιμάται ότι κάνουν τακτικά χρήση κάνναβης.

Η κυβέρνηση Σολτς δήλωσε επίσης ότι πολλοί χρήστες βασίζονται στο ναρκωτικό για ιατρικούς λόγους και ότι ο νέος νόμος θα βελτιώσει την ποιότητα της κάνναβης. «Η προστασία των παιδιών και των νέων βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του νόμου», τόνισε από την πλευρά του ο Λάουτερμπαχ πριν από την ψηφοφορία επισημαίνοντας ότι ο νόμος θα προκαλέσει τη συρρίκνωση της «μαύρης αγοράς» και θα βοηθήσει στον έλεγχο της διανομής του ναρκωτικού.

Διαβάστε επίσης: Απολίθωμα νέου είδους θαλάσσιου ερπετού 240 εκατ. ετών – Μοιάζει με κινέζικο δράκο

Κίνα: Αποκαλυπτική διαρροή εγγράφων – «Νοικιάζουν χάκερς για κυβερνοεπιθέσεις σε άλλες χώρες»

Γερμανία: «Η Ακροδεξιά δεν είναι χριστιανική επιλογή» προειδοποιεί η Καθολική Εκκλησία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter