Γερμανία: Ο Σολτς ποζάρει με τραυματισμένο μάτι, σαν πειρατής

Γερμανία: Ο Σολτς ποζάρει με τραυματισμένο μάτι, σαν πειρατής
Steffen Kugler/Bundesregierung via AP

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανήρτησε νωρίτερα σήμερα φωτογραφία του στο Χ (πρώην Twitter) και στο Instagram, στην οποία έχει καλυμμένο το δεξί του μάτι, καθώς το Σάββατο τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο κάνοντας τζόγκινγκ.

«Όποιος έχει πάθει τη ζημιά… (μπορεί να περιμένει και τη χλεύη», σύμφωνα με γερμανική παροιμία). «Περιμένω με αγωνία τα memes», έγραψε ο καγκελάριος κάτω από τη φωτογραφία και ευχαρίστησε για τις ευχές των πολιτών. Διαβεβαίωσε δε ότι «φαίνεται χειρότερα από ό,τι είναι».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπός του, Στέφεν Χέμπεστραϊτ είχε αναφέρει ότι ο κ. Σολτς «αναλόγως των συνθηκών, είναι καλά. Φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένος». Εξήγησε επίσης ότι σκοπός της δημοσίευσης της φωτογραφίας από την καγκελαρία είναι «να συνηθίσουν όλοι στην εμφάνισή του όπως θα είναι τις επόμενες μία-δύο εβδομάδες». Κάτω από τις αναρτήσεις του υπάρχουν χιλιάδες ευχές για ταχεία ανάρρωση και περισσότερα από 100.000 «likes».

Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στην κατοικία του Όλαφ Σολτς, στο Πότσνταμ του Βρανδεμβούργου, κατά τη συνήθη άσκησή του. Από την πτώση, υπέστη εκδορές και μώλωπες, ενώ έχει οίδημα στο μάτι, αλλά όχι κάποια σημαντική βλάβη, σύμφωνα με την BILD.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι ο καγκελάριος, ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη για χθες εμφάνιση στην Έσση, θα τηρήσει από σήμερα κανονικά το πρόγραμμά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter