Γερμανία: Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία δεν την επηρεάζουν στο θέμα των Taurus

Γερμανία: Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία δεν την επηρεάζουν στο θέμα των Taurus
Πηγή: youtube/@WELTDocumentary

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι η δέσμευση της Δανίας και της Ολλανδίας να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία δεν θα «πιέσει» το Βερολίνο να στείλει πυραύλους Taurus στο Κίεβο.

Ερωτηθείς εάν η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ολλανδία και τη Δανία στην Ουκρανία θα αύξανε την πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για το ζήτημα του Taurus, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστραϊτ είπε ότι «δεν έγινε αισθητή τέτοια πίεση», σύμφωνα με το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Tagesschau. Ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το εάν θα προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ή όχι.

«Είναι σημαντικό να μην υπάρχει νέο καθεστώς αυτή τη στιγμή», είπε. Είναι επίσης σημαντικό «η Ουκρανία να υποστηρίζεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», είπε ο Χέμπεστραϊτ, τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι ο ισχυρότερος στρατιωτικός υποστηρικτής της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ.

Η Ολλανδία και η Δανία δεσμεύτηκαν την Κυριακή να στείλουν έως και 61 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι ανέφερε στη συνέχεια ότι ελπίζει ότι η προσφορά των δύο χωρών θα συμβάλλει ώστε περισσότερες χώρες να προχωρήσουν σε παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Το Κίεβο έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Βερολίνο να του παράσχει τους πυραύλους Taurus. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε το Βερολίνο να παράσχει πυραύλους Taurus το συντομότερο δυνατό. Είπε ότι με τους πυραύλους Taurus, η Ουκρανία θα μπορούσε «να προσεγγίσει τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στο ουκρανικό έδαφος πολύ πέρα ​​από την πρώτη γραμμή, να διαταράξει τις γραμμές προμηθειών τους και να καταστρέψει κέντρα διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών».

Διαβάστε επίσης: Η Ολλανδία και η Δανία θα παραδώσουν στην Ουκρανία μαχητικά F-16

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter