Γερμανία: Όχι σε ειρηνευτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Γερμανία: Όχι σε ειρηνευτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η Γερμανία είναι κατά της αποστολής ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο τηλεοπτικό κανάλι ARD την Κυριακή, όπως αναφέρει το κρατικό ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Δεν θα δράσουμε εκεί στη στρατιωτική σφαίρα, ακόμη κι αν κάποιος το αποκαλεί ειρηνευτικά στρατεύματα», είπε. «Δεν φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εκεί», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Ο Σόλτς πρόσθεσε ότι έκανε «τα πάντα για να βοηθήσει την Ουκρανία». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή «οι κυρώσεις είναι το κύριο εργαλείο» κατά της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η Βαρσοβία είχε προτείνει την αποστολή ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη δυτική Ουκρανία. Ο Πολωνός πρόεδρος Άντρζεϊ Ντούντα σχεδίαζε να υποβάλει την πρότασή του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου. Μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, καθώς θα οδηγούσε σε σύγκρουση πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία.

Πηγή: Tass

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter