Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία ως πράκτορες της Ρωσίας

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία ως πράκτορες της Ρωσίας

Στη σύλληψη δύο Γερμανών ρωσικής καταγωγής προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για τον σχεδιασμό επιχειρήσεων δολιοφθοράς σε βάρος της Γερμανίας, λειτουργώντας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Ντίτερ Σ. και Αλεξάντερ Γ. από το Μπαϊρόιτ, φέρονται να φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να προετοιμάσουν επιθέσεις με εκρηκτικά και να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Γενς Ρόμελ κατηγορεί τους δύο υπόπτους, οι οποίοι παρακολουθούνταν τους τελευταίους μήνες από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, αλλά και Αμερικανούς αξιωματούχους, για μια σειρά «παράνομων επιχειρήσεων για λογαριασμό του ρωσικού κράτους και σε βάρος της Ουκρανίας».

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο Ντίτερ συζητούσε για επιχειρήσεις σαμποτάζ στη Γερμανία με συνδέσμους της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας από τον Οκτώβριο του 2023. Λέγεται ότι συμφώνησε να πραγματοποιήσει εμπρηστικές και εκρηκτικές επιθέσεις σε στρατιωτικές υποδομές, αμυντικές εταιρείες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ο φερόμενος κατάσκοπος φέρεται να δρούσε μαζί με τον 37χρονο Γερμανό-Ρώσο Αλεξάντερ Τζ., τον οποίο η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κατηγορεί επίσης για πράκτορα πληροφοριών.

Η Γερμανία έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στρατιωτικής βοήθειας του Κιέβου από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και αποτελεί σημαντικό στόχο για τις ρωσικές κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, δήλωσαν οι αρχές.

«Οι αρχές ασφαλείας μας απέτρεψαν πιθανές εκρηκτικές επιθέσεις που είχαν σκοπό να στοχεύσουν και να υπονομεύσουν τη στρατιωτική μας βοήθεια προς την Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Στο εδώλιο ο αρχηγός του AfD για χρήση ναζιστικού συνθήματος

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετρούν τις πληγές τους μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες

Μέση Ανατολή: Η Τεχεράνη ξεκαθαρίζει στις ΗΠΑ ότι δεν επιδιώκει περαιτέρω κλιμάκωση

ΗΠΑ- Κίνα: Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις των δύο πλευρών

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter