ΗΠΑ- Κίνα: Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις των δύο πλευρών

ΗΠΑ- Κίνα: Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Κίνα εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις των δύο πλευρών

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών καλωσόρισε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα, την ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με το διεθνές εμπόριο, περιφερειακές συγκρούσεις και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας αυξάνονται.

Ο Μπλίνκεν θα αναχωρήσει στις 23 Απριλίου για τετραήμερη επίσκεψη στην Κίνα, όπου θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους εν μέσω αυξημένων εντάσεων, μεταξύ άλλων για την ευθυγράμμιση της Κίνας με τη Ρωσία και επιθετικές κινήσεις εναντίον των Φιλιππίνων στη Νότια Σινική Θάλασσα, ανέφερε το Politico.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται επίσης να αναφερθεί στις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι το Πεκίνο βοηθάει τη Ρωσία να αναπτύξει την αμυντική βιομηχανία της για τον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Η Κίνα καλωσορίζει την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Κίνα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λι Τζιάν στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπλίνκεν επισκέπτεται τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο στην προσπάθεια να μετριαστούν πρόσφατες εντάσεις, κυρίως μετά τις δηλώσεις που έκανε χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περί επιβολής σημαντικά υψηλότερων δασμών στα κινεζικά προϊόντα μετάλλου.

«Ως ζήτημα αρχής, ζητάμε σταθερά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σεβαστούν ειλικρινά τις αρχές του δίκαιου ανταγωνισμού, να σεβαστούν τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου και να σταματήσουν αμέσως τα εμπορικά προστατευτικά μέτρα με στόχο την Κίνα», είπε ο Λιν.

Συνεργάτες του Μπάιντεν δήλωσαν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει αύξηση 25% των δασμών που επέβαλε ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου. To προτεινόμενο υψηλότερο ποσοστό δασμών θα εφαρμόζεται σε προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, είπε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ. «Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», είπε ο Λιν.

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Τη σκότωνε και οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν ξέρουν τι έχει γίνει – Νέο αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο (Video)

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον «πολικό αεροχείμμαρο» – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (LIVE)

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ο Ανδρουλάκης, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Champions League: Ρεάλ – Μπάγερν, το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών – Πώς πήραν την πρόκριση (Videos)

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter