Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Φόβους για τη ζωή της εκφράζει 48άχρονη από τις απειλές του συντρόφου της, ανώτερου αξιωματικού της πυροσβεστικής, και την αδράνεια των αρχών

Την έσπαγε στο ξύλο συνεχώς. Την έβριζε και την εξευτέλιζε ακόμη και δημόσια, ενώ την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Είναι μόνο μερικά από όσα καταγγέλλει στο Documento μια 48άχρονη γυναίκα για όσα υπέστη από τον πρώην σύντροφό της.

Την ίδια ώρα η αδράνεια των αρμόδιων αρχών δεν προκαλεί δυστυχώς καθόλου εντύπωση, παρά μόνο οργή. Αν και η γυναίκα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της τον Δεκέμβριο του 2023, οι αστυνομικοί ουδέποτε τον συνέλαβαν επειδή, όπως παραδέχονται εγγράφως, «δεν τον εντόπισαν». Επίσης αν και η Πυροσβεστική Ακαδημία ενημερώθηκε επισήμως από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες σε βάρος του αξιωματικού, εντούτοις δεν δόθηκε αμέσως εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), παρά μόνο αρκετές εβδομάδες μετά, όταν άλλαξε η διοίκηση της ακαδημίας.

«Πήγε να με πνίξει»

Το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου 2023 η 48άχρονη πέρασε το κατώφλι του ΑΤ Περιστερίου. Μητέρα δύο παιδιών, διατηρούσε τα τελευταία χρόνια ερωτική σχέση με ανώτερο αξιωματικό της πυροσβεστικής. Οπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς, ο σύντροφός της την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά. Μάλιστα υπέβαλε σε βάρος του μήνυση για τα αδικήματα της εξύβρισης και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, καθώς λίγες ώρες πριν την είχε χτυπήσει άλλη μια φορά. Η γυναίκα υποβλήθηκε και σε ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία γίνεται λόγος για «σωματική βλάβη» και συγκεκριμένα «εκχυμώσεις και οιδήματα» σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η ίδια περιέγραψε αναλυτικά στους αστυνομικούς όσα είχαν συμβεί. Οπως κατέθεσε, ο σύντροφός της άρχισε να τη βρίζει και να τη χτυπά με κλοτσιές και μπουνιές σε όλο της το σώμα. Στη συνέχεια την άρπαξε από τα μαλλιά και την έσυρε ως το ασανσέρ, όπου την έπιασε από τον λαιμό με δύναμη και πήγε να την πνίξει. Με τη χρήση βίας την έβαλε στο αυτοκίνητο και της ζήτησε να τον μεταφέρει σε καφετέρια. Κατά τη διαδρομή συνέχιζε να την απειλεί και να τη βρίζει λέγοντας πως εάν φύγει, θα τη σκοτώσει. Την παράτησε στο αυτοκίνητο και πήγε για… καφέ. Για καλή της τύχη πέρασε από το σημείο ένα περιπολικό. Η γυναίκα ενημέρωσε τον αστυνομικό για ό,τι είχε συμβεί. Οδηγήθηκε στο ΑΤ Περιστερίου.

Ξυλοδαρμοί με απειλές

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού, καθώς, όπως κατέθεσε, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμβαίνουν τέτοια περιστατικά». Οπως εξηγεί στο Documento, όλα ξεκίνησαν το 2019.

«Το πρώτο χαστούκι το έφαγα επειδή προσπάθησα να παρκάρω με το αυτοκίνητο και έπιασα παραπάνω χώρο» αναφέρει και συνεχίζει: «Ετρωγα ξύλο για ασήμαντες αφορμές. Μια φορά επειδή είχα πλύνει μια κατσαρόλα και δεν είχα δει ότι είχε ένα μικρό σημάδι επάνω ή επειδή το χαλάκι στην πόρτα του σπιτιού δεν ήταν όπως ήθελε ή γιατί μπορεί να είχα απλώσει ρούχα βάζοντας μανταλάκια διαφορετικού χρώματος».

Και συνεχίζει: «Μια φορά με είχε δέσει με ένα λουρί και με κατέβασε στο γκαράζ του σπιτιού. Κόντεψε να με πνίξει και μου έλεγε πως εάν δεν συμμορφωθώ, θα με ξεφτιλίσει σε όλη την πολυκατοικία. Αλλες φορές μου έλεγε ότι θα με πάει στη δουλειά μου γυμνή, ενώ το περασμένο καλοκαίρι παραλίγο να με πετάξει από το μπαλκόνι».

 

Ακόμη ψάχνουν…

Παρά τη σοβαρότατη καταγγελία της γυναίκας, ο ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής δεν συνελήφθη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε επίσημο έγγραφο της ΕΛΑΣ, «εκδόθηκαν αναζητήσεις για τη σύλληψη του δράστη αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα». Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία δεν μπόρεσε να εντοπίσει έναν αξιωματικό της πυροσβεστικής με γνωστή διεύθυνση και εργασία στις αρχές.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται κάτι ακόμη. Η ΕΛΑΣ «ενημέρωσε τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κηφισιά, στην οποία εργάζεται» ο αξιωματικός. Επίσης οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι διενεργείται προανάκριση και πως η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρά την επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ουδέποτε ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας έδωσε εντολή να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος του αξιωματικού προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Διενεργήθηκε βδομάδες μετά, όταν διοικητής στη σχολή ανέλαβε ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για τις καταγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, μέχρι στιγμής η ΕΔΕ προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ενώ εγείρονται ερωτήματα κατά πόσο πράγματι υπάρχει πρόθεση να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.

Την ίδια ώρα η 48άχρονη εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή. Αλλωστε την είχε απειλήσει ουκ ολίγες φορές ότι θα τη σκοτώσει. «Φοβάμαι για τη ζωή μου, μην έρθει και με σκοτώσει ή στείλει κάποιον άλλον» τονίζει στο Documento με λυγμούς και υπογραμμίζει: «Περιμένω να δικαιωθώ, δεν με νοιάζει τίποτε άλλο. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι αυτό που δείχνει, δεν θέλω να πάθουν τα ίδια και άλλες γυναίκες».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Αίρεται η ασυλία Βελόπουλου – Ο τρολ λογαριασμός, ο πατέρας του Φλώρου και η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση

Απεργία: Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια Μητσοτάκη – Οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Ο Πορτοσάλτε δίνει οδηγίες στους επόμενους… γαλάζιους Ευρωβουλευτές!

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Πειραιάς: Το χρονικό της τραγωδίας με την κατάρρευση του κτιρίου – Θρήνος για τον 31χρονο, συνελήφθη ο εργολάβος (Video)

Κασσελάκης σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη: «Να φερόμαστε ο ένας στον άλλο με αλληλεγγύη»

Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: «Έχω αγωνιστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter