Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

«Υπάρχουν και θύματα που δεν κάηκαν αλλά διαμελίστηκαν όπως άλλωστε και ο αδερφός μου αυτό με κάνει να αγωνιώ μήπως βρεθεί δικό του βιολογικό υλικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα προσοχή και εμπλοκή ανθρώπων μόνο με το κατάλληλο για την υπόθεση επαγγελματικό υπόβαθρο. Έχει ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος αυτή η διεστραμμένη τριπλέτα επανάληψης» λέει η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά στο documentonews.gr.

Συγγενείς θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, στο ιδιόκτητο οικόπεδο όπου πετάχτηκαν 25 φορτηγά με χώμα και αδρανή υλικά, καθώς διεξάγεται η επαναληπτική δειγματοληψία από την Χημική Υπηρεσία Λάρισας μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή.

Οι συγγενείς εκφράζουν φόβους πως και πάλι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη, να βρεθούν δηλαδή ξανά ανθρώπινα υπολείμματα στο σημείο. Υπενθυμίζεται πως στον χώρο έχουν βρεθεί συντρίμμια τρένου, γεγονός που ενισχύει τους φόβους και αποδεικνύει πως δεν επρόκειτο μόνο για μεταφερόμενα χώματα και δέντρα.

Η Κατερίνα, αδελφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά, βρέθηκε στο σημείο και μέσω του documentonews.gr εκφράζει τις ανησυχίες της για την όλη διαδικασία και εξηγεί πως για την ίδια όλο αυτό έχει ανυπολόγιστο ψυχικό κόστος. Ακόμα, κάνει μια σημαντική αποκάλυψη για τα ευρήματα στο οικόπεδο, λέγοντας πως στον χώρο έχει βρεθεί μισοθαμμένη παλέτα αγνώστου προελεύσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παλέτα η οποία βρέθηκε κατά την οριοθέτηση του χώρου από το συνεργείο της ομάδας Anubis στα χώματα που μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης και δεν φαίνεται να ταιριάζει με τα συντρίμμια του τρένου ή τα δηλωμένα φορτία που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία (επειδή δεν αποτελεί κομμάτι κοντέινερ). Το ύποπτο εύρημα πρόκειται να παραδοθεί στα αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να διασαφηνιστεί πώς τελικά βρέθηκε στον χώρο και φυσικά αν σχετίζεται με οτιδήποτε παράνομο.

Επισημαίνεται πως στο οικόπεδο διεξάγονται δύο έρευνες. Η μία είναι αυτή της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας η οποία συλλέγει δείγματα από τα χώματα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν χημικές ή άλλες ουσίες και η έρευνα της ομάδα Anubis, με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που ψάχνουν για ανθρώπινα υπολείμματα.

Η δήλωση της Κατερίνας Βουτσινά στο documentonews.gr:

Μετά από σχεδόν 14 μήνες βρίσκομαι στο δεύτερο σημείο, όπου πριν λίγο καιρό ανακαλύφθηκε ότι μετέφεραν χώματα και υλικά από το σημείο του φονικού.

Σχετικά με την πρώτη δειγματοληψία που έγινε στις 5/4/2024 θέλω να τονίσω την δυσάρεστη έκπληξη μου, όταν είδα να πατάει εκσκαφέας τα χώματα στα οποία πιθανόν να υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τεράστιες ποσότητες χωμάτων. Αρχικά, από εκεί υποδείχθηκε στους χημικούς να πάρουν δείγματα. Στη συνέχεια και μετά την έρευνα της ομάδας Anubis επεκτάθηκε ο χώρος, αφού η ομάδα έκανε αποκάλυψη επιφάνειας και κατέδειξε σημεία όπου υπήρχαν συντρίμμια.

Και ρωτάω εύλογα. Πώς έγινε από την Χημική Υπηρεσία Λάρισας δειγματοληψία από τα συγκεκριμένα σημεία, ενώ δεν είχαν οριοθετηθεί τα χώματα που προϋπήρχαν στην περιοχή από αυτά που μεταφέρθηκαν από το σημείο του φονικού. Μάλιστα, την ημέρα της πρώτης δειγματοληψίας παρακολούθησα τις τηλεοπτικές δηλώσεις τεχνικού συμβούλου που βρέθηκε στο σημείο, να λέει πως τεχνικοί σύμβουλοι και πραγματογνώμονες βρέθηκαν στο σημείο για να υποδείξουν. Πώς λοιπόν δεν μερίμνησαν για να αποφύγουμε όλη αυτή την διαδικασία; Γιατί δεν υπήρξε εξ αρχής οριοθέτηση και χαρτογράφηση της περιοχής;

Πρέπει να επισημάνω για άλλη μια φορά πως στο σημείο διεξάγονται δύο έρευνες. Η δειγματοληψία για ανεύρεση τυχόν χημικών ή άλλων ύποπτων ουσιών και η έρευνα της ομάδα Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για ανεύρεση ανθρώπινων υπολειμμάτων.

Καθότι υπάρχουν και θύματα που δεν κάηκαν αλλά διαμελίστηκαν όπως άλλωστε και ο αδερφός μου αυτό με κάνει να αγωνιώ μήπως βρεθεί δικό του βιολογικό υλικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα προσοχή και εμπλοκή ανθρώπων μόνο με το κατάλληλο για την υπόθεση επαγγελματικό υπόβαθρο. Έχει ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος αυτή η διεστραμμένη τριπλέτα επανάληψης.

Σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος από την αρχική δειγματοληψία η ομάδα Anubis εντόπισε μία μισοθαμμένη παλέτα η οποία σαφώς και δεν δικαιολογείται μέσα στα συντρίμμια που έχουν ήδη βρει και αφαιρέσει.

Από ότι ενημερώθηκα, η ομάδα Anubis εξασφάλισε -από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης αυτού του ύποπτου υλικού (παλέτας)- την φύλαξή της και αναμένει την δειγματοληψία για να συνεχιστεί η έρευνά τους. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως και οι δύο αυτές διαδικασίες είναι πολύ σημαντικές.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Η πρώτη αντίδραση Παπανώτα – Η απόσυρσή μου είναι νίκη για τον Γεωργιάδη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σιδηρόπουλος στη θέση Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τα σεξιστικά σχόλια

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ο Ανδρουλάκης, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Champions League: Ρεάλ – Μπάγερν, το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών – Πώς πήραν την πρόκριση (Videos)

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter