Γερμανία: Θυγατρική της Siemens ζητά κρατική βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ

Γερμανία: Θυγατρική της Siemens ζητά κρατική βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ

Η γερμανική εταιρεία φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Βερολίνου για να εξασφαλίσει κρατικές εγγυήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς αγωνίζεται να στηρίξει την προβληματική μονάδα ανεμογεννητριών της.

Οι μετοχές της Siemens Energy υποχώρησαν σχεδόν κατά 29%, αφού ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Der Spiegel ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρίστιαν Μπρουχ, διαπραγματεύεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία επιδιώκει να λάβει περίπου 16 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις σε διάστημα δύο ετών.

Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Siemens Energy – έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανεμογεννητριών – να συνεχίσει να χρηματοδοτεί νέες επιχειρήσεις παρά τις υψηλές απώλειες στον κλάδο των ανεμογεννητριών.

Η Siemens επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι αξιολογεί διάφορα μέτρα για την ενίσχυση του ισολογισμού της και βρίσκεται σε «προκαταρκτικές συνομιλίες με διάφορους ενδιαφερόμενους», συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών εταίρων και της γερμανικής κυβέρνησης για περισσότερες εγγυήσεις που είναι «απαραίτητες για τη διευκόλυνση της αναμενόμενης ισχυρής ανάπτυξης».

Προειδοποιεί επίσης ότι η λήψη παραγγελιών και τα έσοδα στην αιολική της θυγατρική, Siemens Gamesa, αναμένεται να είναι χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς για το οικονομικό έτος 2024 και οι καθαρές ζημίες και ταμειακές εκροές αναμένεται να είναι υψηλότερες από τις προβλέψεις της αγοράς.

Λόγω των ζημιών, η Siemens Energy φοβάται ότι θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει εγγυήσεις από τις τράπεζες και έχει απευθυνθεί στην κυβέρνηση και τη μητρική εταιρεία για να αποκτήσει ένα πλαίσιο εγγυήσεων, ανέφερε η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα WirtschaftsWoche, που έφερε στο φως της δημοσιότητας τις προθέσεις της εταιρείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter