Γερμανία: Ξαναρχίζει η Μπουντεσλίγκα με έγκριση Μέρκελ

Η καγκελαρία άναψε πράσινο φως και η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει στα γήπεδα. Η σέντρα θα γίνει το δεύτερο 15ήμερο του Μαϊου, κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και υπό την πίεση των ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομική κατάρρευση, η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε το «ΟΚ» για την επανέναρξη, περίπου 50 μέρες μετά τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Τα κρούσματα στη Γερμανία έχουν ξεπεράσει τα 150.000, ενώ η χώρα θρηνεί περισσότερους από 6.300 νεκρούς.

Η Μπάγερν Μονάχου προηγείται με διαφορά 4 βαθμών από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η απόφαση των Γερμανών αναμένεται να γίνει «πυξίδα» και για άλλες χώρες όπου η πανδημία βρίσκεται σε σχετική ύφεση.

Πάντως, η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο -μεταξύ άλλων- έχουν αποφασίσει επίσημα τον τερματισμό των πρωταθλημάτων, με ή χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή. Στην Αγγλία, εξάλλου, εξετάζεται σχέδιο διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών της Premier League σε 8-10 ουδέτερα γήπεδα, πάντοτε χωρίς θεατές.