Γερμανία: Χυδαία επίθεση του Ουκρανού πρέσβη σε Σολτς

Γερμανία: Χυδαία επίθεση του Ουκρανού πρέσβη σε Σολτς

Με ανοίκεια αναίδεια για έναν διπλωμάτη, απέναντι σε αρχηγό κράτους που τον φιλοξενεί εκτιμάται πως αντέδρασε ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ επέκρινε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την άρνησή του να επισκεφθεί το Κίεβο, λέγοντας ότι: «Το να κάνει κανείς το προσβεβλημένο λουκάνικο συκωτιού (Leberwurst) δεν συνάδει με έναν πολιτικό άνδρα», συμπληρώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος είναι «ο πιο καταστροφικός από την εποχή της ναζιστικής επίθεσης στην Ουκρανία, δεν είναι νηπιαγωγείο».

Υπενθυμίζεται πως ο καγκελάριος Σολτς ανακοίνωσε τη Δευτέρα, από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ότι δεν σκοπεύεινα επισκεφθεί στο Κίεβο στο εγγύς μέλλον λόγω της απόρριψης του Γερμανού προέδρου της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, από τους Ουκρανούς, εξαιτίας του γεγονότος ο τελευταίος είχε δείξει στο παρελθόν ανεκτική στάση απέναντι στους Ρώσους, ειδικά για το θέμα της κατασκευής του Nord Stream 2.

Ο Στάινμαγερ σκόπευε να μεταβεί στο Κίεβο με τους αρχηγούς των κρατών της Πολωνίας, της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας στα μέσα Απριλίου, αλλά η Ουκρανία απέρριψε τη συγκεκριμένη προοπτική. Ο Σολτς εξεπλάγη με το γεγονός, αποκαλώντας «πρωτοφανές» σε εκπομπή του ZDF ότι η Ουκρανία απέρριψε την επίσκεψη ενός Γερμανού πολιτικού που είναι επικεφαλής κράτους και έχει εκλεγεί δύο φορές από τον γερμανικό λαό με μεγάλη πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγή πλεύσης η Γερμανία: Απ’ την Ιαπωνία χαιρετίζει ο Σολτς την απόφαση αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter