Γερμανικές αποζημιώσεις: Όταν η «πολιτικά εφικτή» διεκδίκηση Μητσοτάκη έγινε… ζήτημα του παρελθόντος (Video)

Γερμανικές αποζημιώσεις: Όταν η «πολιτικά εφικτή» διεκδίκηση Μητσοτάκη έγινε… ζήτημα του παρελθόντος (Video)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων. «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος στο TRT και τον Σωτήρη Πολύζο.

Διαβάστε επίσης: Άθλιοι ισχυρισμοί Σκέρτσου – Χαρίζουν τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»

Τι έλεγε όμως η ΝΔ στο παρελθόν για το φλέγον αυτό ζήτημα; Ως αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ χαρακτήριζε την υπόθεση ως «νομικά ανοιχτή και πολιτικά εφικτή». Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2019 ο Μητσοτάκης είχε μιλήσει για την ανάγκη διεκδίκησης με «σθένος, υπευθυνότητα και ρεαλισμό», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση ως «προτεραιότητα» για τη ΝΔ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου φανέρωσαν ότι οι εξαγγελίες του 2019 περί «προτεραιότητας» πήγαν… περίπατο, καθώς επικράτησε η λογική του… «περασμένα, ξεχασμένα».

Ακόμη κι αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε αναδίπλωση -επικοινωνιακού τύπου- για τα λεγόμενά του, έχοντας δεχθεί «πυρά» από την αντιπολίτευση, η ιστορία κατέγραψε ακόμη μία αλλαγή στάσης όσον αφορά τις εξαγγελίες της ΝΔ πριν τον Ιούλιο του 2019 και το τι πραγματικά εφάρμοσε κατά την περίοδο διακυβέρνησής της.

Διαβάστε επίσης: Άτακτη κυβερνητική «υποχώρηση» μετά τις αθλιότητες Σκέρτσου: Τώρα λένε πως είναι «ανοικτό το θέμα των αποζημιώσεων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter