Γεροβασίλη: «Απαράδεκτο το γεγονός ότι μίλησε μέλος του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή»

Γεροβασίλη: «Απαράδεκτο το γεγονός ότι μίλησε μέλος του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή»

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη το γεγονός πως μίλησε στην ελληνική Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ.

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ο.Γεροβασίλη από το Περιστύλιο της Βουλής.

Στη συνέχεια, ωστόσο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ομιλία εντός του Κοινοβουλίου μέλους του Τάγματος Αζόφ. «Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ» πρόσθεσε

«Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε» συνεχίζει η κυρία Γεροβασίλη και τονίζει, τέλος ότι πρόκειται για «μεγάλο ατόπημα».

Το Τάγμα του Αζόφ έχει ξεκάθαρες ναζιστικές αναφορές και περιλαμβάνει νεοναζί και εθνικιστές που ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να ανακοπεί η ένοπλη αντίσταση των ρωσόφωνων στην κεντρική ουκρανική κυβέρνηση μετά το 2014.  Εμβληματική φιγούρα του Τάγματος είναι ο φανατικός υποστηρικτής του Χίτλερ, Στεπάν Αντρίγιοβιτς Μπαντέρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter