Γεύμα Μουτζούρη – Κικίλια στον Τούρκο πρέσβη την ώρα που το «Γιουνούζ» «κόβει» βόλτες στο βόρειο Αιγαίο

Γεύμα Μουτζούρη – Κικίλια στον Τούρκο πρέσβη την ώρα που το «Γιουνούζ» «κόβει» βόλτες στο βόρειο Αιγαίο
Πηγή: stonisi.gr

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιουνούζ» βρισκόταν ανοιχτά του Σιγρίου και ο Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, σε επιφυλακή ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο υπουργός Τουρισμός Βασίλης Κικίλιας, συνέτρωγαν σαν να μην συνέβαινε τίποτα, με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης του Ερντογάν.

Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος stonisi.gr γεγονός αν μη τι άλλο προκάλεσε αμηχανία στους συνδαιτημόνες της εκδήλωσης με θέμα τη γαστρονομία της Λέσβου που η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου οργάνωσε στο εστιατόριο της σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Αθηναϊκό Κολωνάκι. Ιδιαίτερα στους βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο βόρειο Αιγαίο αλλά και τον υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια που βρέθηκαν να συντρώνε με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα. Τον οποίο ο κ. Μουτζούρης έβαλε μάλιστα στο τραπέζι σε θέση δίπλα του.

Διαβάστε επίσης: Σε ποιο σημείο του Αιγαίου στέλνει ο Ερντογάν το Γιουνούζ

Προφανώς ο Περιφερειάρχης αγνοεί ότι η τουριστική προβολή των νησιών δεν γίνεται σε εκπροσώπους Πρεσβειών πόσο μάλλον σε Πρέσβη (ο μόνος που παραβρέθηκε) εκπρόσωπο Κυβέρνησης που κράτους που αμφισβητεί τα κυριαρχικά σου δικαιώματα. Και ο Πρέσβης μιας χώρας όπως η Τουρκία δεν εκπροσωπεί την κοινωνία των πολιτών της γειτονικής χώρας, ούτε τις τουριστικές επιχειρήσεις της στον τομέα του τουρισμού παρά μόνο τον Ερντογάν με ότι αυτό σημαίνει.

Αυτά όμως είναι πολύ ψιλά γράμματα για τον κ. Μουτζούρη που πλέον ανήγαγε εαυτόν και σε εκπρόσωπο του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ας σημειωθεί ότι την παρουσία του Τούρκου Πρέσβη από την εκδήλωση του κ. Μουτζούρη με οικοδέσποινα τη σύζυγο του η οποία υποδεχόταν τους καλεσμένους (!!!) φωτογραφιζόμενη μαζί τους, απέκρυψε συνειδητά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη το τι είχε κάνει. Στα όσα ανέβασε στη σελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον Πρέσβη της Τουρκίας παρά μόνο τους αντιπροσώπους των Πρεσβειών «της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ». Όλες με εξαίρεση αυτή της Ολλανδίας χώρες με… τεράστιο για τον κ. Μουτζούρη τουριστικό ενδιαφέρον για το βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα για τη Λέσβο!

Για την ιστορία την ίδια μέρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιουνούζ» θέτοντας σε αυξημένη επιφυλακή το ΓΕΕΘΑ κυκλοφορούσε μεταξύ Αη Στράτη – Λέσβου και Χίου. Η Τουρκία μετά την επιθετική ρητορική της με Navtex ενημέρωνε έρευνες δυτικά της Λέσβου και ο συνδαιτημόνας καλεσμένος του κ. Μουτζούρη προφανώς είχε προσέλθει στο γεύμα  λίγο αφότου είχε παραλάβει από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μια ακόμα ΝΟΤΑΜ διαμαρτυρίας για τις Τουρκικές υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στα νησιά μας.

Αλήθεια ο γνωστός «μέντορας» του κ. Μουτζούρη, ο Δημήτρης Βουνάτσος που διερρήγνυε τα ιμάτια του για τις συναντήσεις αυτοδιοικητικών των δυο πλευρών, τι λέει για όλα ετούτα τα καμώματα;

Τέλος χθες, στο τετράωρης περίπου διάρκειας τσιμπούσι ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε την απόφαση της Περιφέρειας (;) να ανακηρύξει την κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «Πρέσβειρα μαγειρικής και καλής θελήσεως των νησιών»!

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter