Για πρώτη φορά σε δύο συγγραφείς το Πούλιτζερ Λογοτεχνίας

Για πρώτη φορά σε δύο συγγραφείς το Πούλιτζερ Λογοτεχνίας

Για πρώτη φορά στην 105χρονη ιστορία του θεσμού, το βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε σε δύο συγγραφείς, την Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ και τον Χερνάν Ντίαζ, για τα βιβλία τους «Demon Copperhead» και «Trust» αντίστοιχα.

Το «Demon Copperhead» της 68χρονης Κινγκσόλβερ είναι η σύγχρονη εκδοχή του κλασικού έργου του Ντίκενς «David Copperfield». Την ιστορία αφηγείται ένα αγόρι από τα Απαλάχια Όρη, μία από τις λιγότερο ευνοημένες περιοχές των ΗΠΑ, περιγράφοντας τη ζωή του καθώς και τον ρόλο που έπαιξε η φτώχεια στους μετέπειτα εθισμούς του και τον κοινωνικό αποκλεισμό που τον οδήγησε στην προσωπική κατάρρευση.

To «Trust» του 50χρονου Χερνάν Ντίαζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια αφήγηση στον αντίποδα εκείνης της Κινγκσόλβερ. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, των λεγόμενων roaring 20s. Ο Ντίαζ περιγράφει την ανέλιξη και τη δικτύωση της οικογένειας, σε μια εποχή που οι ΗΠΑ επένδυσαν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θίγει πανανθρώπινα ζητήματα όπως η εδραίωση του εαυτού και η αναζήτηση της αγάπης. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Παρακαταθήκη», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Κάλλιας Παπαδάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter