Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά καταθέτουν πολίτες ως ύποπτοι σε Προανακριτική

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά καταθέτουν πολίτες ως ύποπτοι σε Προανακριτική

Με την ιδιότητα του υπόπτου θα καταθέσουν οι Γ. Φιλιππάκης, Αλ. Τάρκας και Γ. Παπαδάκου σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας στην Προανακριτική, γεγονός που συνιστά μία ακόμη κοινοβουλευτική πρωτοτυπία της Επιτροπής. Πότε θα καταθέσουν οι «ύποπτοι».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΝΔ απέρριψε τις ενστάσεις των μη πολιτικών προσώπων που αιτήθηκαν να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι με αυτήν του υπόπτου, καθώς ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει κριθεί κατηγορούμενος για να ενεργοποιηθεί η σχετική πρόβλεψη του άρθρου 86 του Συντάγματος. Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση, καθώς ποτέ άλλοτε η Βουλή δεν κάλεσε σε Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης πολίτες για ανωμοτί εξέταση.

Απαντώντας στην κριτική, πηγές της ΝΔ ισχυρίστηκαν πως «παράτυποι θα ήμασταν αν δεν τους καλούσαμε ως υπόπτους. Τότε θα υπήρχε θέμα ακυρότητας».

Πέραν της πρωτοτυπίας, η πλειοψηφία άφησε θολό το ζήτημα της κλήσης των μαρτύρων που αιτήθηκαν οι Δ. Παπαγγελόπουλος, Αλ. Τάρκας, Γ. Φιλιππάκης και Γ. Παπαδάκου. Το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Τρίτη όταν και θα καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας που έχει αιτηθεί ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός. Πρόκειται για τον Κ. Σταμαδιάνο, προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών. Την επομένη αναμένεται να καταθέσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Β. Ιωαννίδης. Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, είναι πολύ πιθανό αυτοί οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να είναι και οι μόνοι που θα κληθούν από τους συνολικά 11 μάρτυρες που πρότεινε στην Επιτροπή ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική – Παπαγγελόπουλος: Και νεκρός θα έρθω να καταθέσω (Pdf)

Ο Παπαγγελόπουλος θα συναγωνιστεί την… Τσατάνη!

Την συνταξιοδοτημένη εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία διάβασε δικόγραφα χιλιάδων σελίδων και συνέγραψε πόρισμα αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων για την υπόθεση Βγενόπουλου σε διάστημα λίγων ημερών, καλείται να συναγωνιστεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης καλείται μέσα σε 10 μέρες να διαβάσει όλο το υλικό της Επιτροπής, το οποίο αγγίζει τις 200.000 σελίδες, καθώς στις 15/6 θα κληθεί να καταθέσει ανωμοτί. Στις 18/6 θα ακολουθήσει η κατάθεση του Γ. Φιλιππάκη, ενώ στις 23 και 24 Ιουνίου θα καταθέσουν οι Αλ. Τάρκας και Γ. Παπαδάκου αντίστοιχα.

«Η διαδικασία είναι παρωδία. Είναι άκυρη εξ ολοκλήρου η διαδικασία είναι σαφέστατη πολιτική δίωξη. Ντροπή. Ποια είναι η πράξη, το κατηγορητήριο για το οποίο καλείται να απολογηθεί;» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των προθεσμιών ο συνήγορος των Δ. Παπαγγελόπουλου και Γ. Παπαδάκου, Δ. Τσοβόλας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter