Για την Ευρωβουλή υπάρχει πρόβλημα με υποκλοπές – εκλογές, για το ΠΑΣΟΚ όχι

Για την Ευρωβουλή υπάρχει πρόβλημα με υποκλοπές – εκλογές, για το ΠΑΣΟΚ όχι

H εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA Σόφι Ιν’τ Βελντ ζήτησε διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών ώστε να «αρθεί κάθε σκιά αμφιβολίας». Η Ολλανδή ευρωβουλευτής έχει λόγο να θέτει ένα τέτοιο ζήτημα από τη στιγμή που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δεν νιώθει εκβιαζόμενος; Η αμφιβολία που εκφράζει η Σόφι Ιν’τ Βελντ σχετίζεται με τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, η οποία αν κρίνουμε από τα λεγόμενα της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει τη συγκατοίκηση του παρακολουθούμενου αρχηγού της με τον ωτακουστή του. Σε αυτή την περίπτωση νομιμοποιείται να μιλήσει κάποιος για έναν αδίστακτο μεν, αθόρυβο δε εκβιασμό ή θα πρόκειται για μια καθαρή πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ;

Δείτε επίσης: «Μετωπική» σύγκρουση Σόφι Ιν’τ Βελντ – Βόζεμπεργκ για το προσχέδιο της PEGA

Για το ΠΑΣΟΚ όμως το θέμα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Βαξεβάνης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι μάλιστα επικαλούνται δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Utta Tuttlies στο Twitter, η οποία ανέφερε πως «δύο φορές ζητήσαμε τους τελευταίους μήνες συζήτηση στην ολομέλεια της ευρωβουλής για τις παράνομες υποκλοπές στην Ελλάδα». Είναι σαφές πως η Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε τη στήριξη των ευρω-Σοσιαλδημοκρατών, όμως οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες λένε πως δύο φορές ζητήθηκε από τον Ανδρουλάκη να σηκωθεί το θέμα των υποκλοπών ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο στο Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή. Και στις δύο περιπτώσεις ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τους παροικούντες των Βρυξελλών αρνήθηκε.

Η επαμφοτερίζουσα στάση του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, εν τούτοις το πάθος της ηγετικής ομάδας του Κινήματος για το ζήτημα είναι στη καλύτερη χλιαρό. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία ανέφερε: «Οι αθλιότητες της Εκπροσώπου Τύπου περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη, θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.»

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παράλληλα κωφεύει για αυτό το ενδεχόμενο ακόμα και όταν ο Παύλος Γερουλάνος αναρωτιέται ακριβώς το ίδιο. Η Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο… του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέτει επιτακτικά το θέμα και ζητάει απαντήσεις τόσο για το καθ’ αυτό σκάνδαλο, όσο και για τις μετεκλογικές συνεργασίες που αναγκαστικά θα προκύψουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Το πρόβλημα με τις υποκλοπές πέραν των άμεσων συνεπειών, είναι καταρχάς μακροπρόθεσμο. Αναμφισβήτητα αποτελεί προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως μια πιθανή συνεργασία παρακολουθούμενου-ωτακουστή πως δύναται να ερμηνευθεί; Επ’ αυτού οι απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον αντιφατικές. Από τη μία ζητάει κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα ενώ από την άλλη δεν αρνείται τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter