Γιαννάκος: Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Ούτε μία κενή κλίνη Εντατικής Θεραπείας στη βόρεια Ελλάδα

Γιαννάκος: Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Ούτε μία κενή κλίνη Εντατικής Θεραπείας στη βόρεια Ελλάδα

Δεκάδες είναι οι ασθενείς με κορονοϊό είναι διασωληνωμένοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μία διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στο Open, τόνισε: «Έβλεπα τα στοιχεία χθες το βράδυ από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας και τρόμαξα. Δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, και στην Αθήνα είναι μόνο 17. Το αποτέλεσμα είναι σε όλες αυτές τις περιοχές να υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, να γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια. Και δείτε λίγο τη θνητότητα: Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ έχει υπερβεί πια το 70%, δηλαδή οι επτά στους δέκα ασθενείς με κορονοϊό δε βρίσκουν ΜΕΘ για να δώσουν τη μάχη για τη ζωή με καλύτερους όρους. Χθες στο Θριάσιο Νοσοκομείο είχαμε έξι περιστατικά non Covid εκτός ΜΕΘ, μεταξύ αυτών ένα παιδί 17 χρονών από τροχαίο, μέχρι χθες το βράδυ έψαχνε επί ένα 24ωρο ΜΕΘ, δεν ξέρω αν βρήκε, και τρεις non covid πάλι διασωληνωμένοι υπήρχαν στο Γεννηματά, γιατί ούτε εκεί υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ».

Όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος, “είναι 2-3 νοσηλευτές για κλινικές κορονοϊού 30 ή 40 ασθενών. Φοράνε τις στολές υψηλής προστασίας και για 8 ώρες δεν τις βγάζουν ούτε για να πάνε τουαλέτα. Αυτό δε συνέβαινε τον περασμένο χειμώνα, γιατί οι 7.000 συνάδελφοι που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκαν. Το υπουργείο μας έλεγε το καλοκαίρι ότι έχει έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντικατάσταση αυτών των συναδέλφων, αλλά βλέπουμε ότι αυτό δε συμβαίνει. Σήμερα λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και τον Μάρτιο-Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, λειτουργούσαν 973 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό“.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter