Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εμβολιάστηκα για να προστατευτώ»

Πλήρως εμβολιασμένος μπαίνει ο Γιάννης Αντετοκούμπο στη νέα σεζόν του NBA, που ξεκινάει σε τρεις εβδομάδες. Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους δημοσιογράφους, για το ξεκίνημα της περιόδου στο Μιλγουόκι.

“Ήθελα να είμαι προστατευμένος εγώ και η οικογένειά μου, γι’ αυτό και εμβολιάστηκα”, είπε ο πρωταθλητής με τους Μπακς Γιάννης. “Τα έβαλα κάτω και πήρα την καλύτερη απόφαση ώστε να είμαστε ασφαλείς εγώ και τα παιδιά μου”.

Ο 27χρονος Αντετοκούνμπο έγινε πατέρας για δεύτερη φορά στα μέσα του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο απαγορεύουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους στα κλειστά γήπεδα, ακόμα και αν πρόκειται για τους αθλητές των ομάδων.

Τουλάχιστον ένας άσος του NBA, ο Καναδός Άντριου Ουίγκινς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ζήτησε εξαίρεση για “θρησκευτικούς λόγους”, αλλά το NBA απέρριψε το αίτημα του. Ο Ουίγκινς δηλώνει διατεθειμένος να χάσει όλους τους εντός έδρας αγώνες των Ουόριορς, αλλά το πιθανότερο είναι να δοθεί με μεταγραφή σε άλλη ομάδα αν δεν ευθυγραμμιστεί με το πρωτόκολλο.