Γιάννης Βαληνάκης: Ο «γαλάζιος» πρώην υφυπουργός αμφισβητεί την «ήπια» πολιτική Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία

Γιάννης Βαληνάκης: Ο «γαλάζιος» πρώην υφυπουργός αμφισβητεί την «ήπια» πολιτική Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία

Με μια περιεκτική ανάρτηση στο «Χ» (πρώην Twitter) o Γιάννης Βαληνάκης που έχει χρηματίσει και υφυπουργός Εξωτερικών του Κώστα Καραμανλή (2004-2009) και σύμβουλός του, θέτει σε αμφισβήτηση την πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τη «φιλική» ατμόσφαιρα που δημιουργεί με την Άγκυρα και συγκεκριμένα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος στην ανάρτησή του φέρνει σε αντιδιαστολή το «ήπιο» κλίμα που συντηρείται σε αντίθεση με τον υπερεξοπλισμό της Άγκυρας, την διεκδίκηση των ελληνικών νησιών συμπεριλαμβανομένης της αποστρατικοποίησης και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αλβανία όπου μιλά για «δορυφοριοποίηση».

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι η Άγκυρα αποκτά χωρίς όρους F-16 με αμερικανική τεχνολογία αιχμής, δημιουργεί δική της πολεμική βιομηχανία και μαχητικά αεροσκάφη τύπου stealth (KAAN). Σημειώνει πως είναι ανθεκτική σε κυρώσεις και αναρωτιέται αν όλα αυτά μπορούν να αποτραπούν με είκοσι F-35.

Η ανάρτηση Βαληνάκη:

Παρά το «ήπιο κλίμα» η Τουρκία υπερεξοπλίζεται, διεκδικεί ελληνικά νησιά και αποστρατικοποίηση ΟΛΟΥ του Ανατολικού Αιγαίο (εδάφους + θαλάσσιου + εναέριου χώρου), δορυφοροποιεί την Αλβανία. «Κλέβει» χωρίς όρους μέσω deal F 16 αμερικανική τεχνολογία αιχμής + χτίζει ισχυρή πολεμική βιομηχανία (τώρα τουρκικά μαχητικά KAAN) ανθεκτική σε κυρώσεις. Αποτροπή με 20 F 35;

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Υπογραφή διακήρυξης φιλίας και υποσχέσεις για ήρεμα νερά στο Αιγαίο (Video)

Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία: Παρθενική πτήση για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος «KAAN» (Video)

Τουρκία: Η Ουκρανία θα αγοράσει το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ – Επιβεβαιώνεται και το εργοστάσιο drones

H Τουρκία «επενδύει» στην Αλβανία

Αίγυπτος: Επίσκεψη Ερντογάν και συμφωνίες με Σίσι – Αλλάζουν οι ισορροπίες στην περιοχή – Πιάστηκε πάλι στον ύπνο η Αθήνα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter