Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης… παίζει με την ημερομηνία των εκλογών

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης… παίζει με την ημερομηνία των εκλογών

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επανήλθε την περασµένη Τετάρτη στην εκλογολογία λέγοντας στη Βουλή ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία. ∆εν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, είναι η τρίτη ή τέταρτη αν δεν µε απατά η µνήµη µου.

Και την ίδια ώρα ανακοινώνει τη µία υποψηφιότητα µετά την άλλη σε όλη την Ελλάδα. Φέρνει στη Βουλή ρύθµιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και έχει δώσει εντολή στις διαφηµιστικές εταιρείες µε τις οποίες συνεργάζεται η Ν∆ να έχουν έτοιµο όλο το προεκλογικό – διαφηµιστικό υλικό έως τις 4 Οκτωβρίου. Αν θέλει, ας µας διαψεύσει το Μαξίµου.

Γιατί όµως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει µε τις εκλογές; Γιατί λεκτικά τις αποφεύγει αλλά στην πράξη προετοιµάζεται γι’ αυτές; Μερικές φορές οι απαντήσεις είναι πιο απλές απ’ ό,τι µπορεί κάποιος να φανταστεί. Για παράδειγµα, ότι οι εκλογές, όπως και ο ανασχηµατισµός, δεν ανακοινώνονται ποτέ. Είναι το όπλο που κατέχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός ώστε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Συνεπώς θα επιµείνει στην εξάντληση της τετραετίας µέχρι να ανακοινώσει την ηµεροµηνία των εκλογών. Ζούµε άλλωστε σε εποχές που οι (εθνικοί) λόγοι για έκτακτη προσφυγή στην κάλπη είναι άφθονοι. Επίσης, µε το πιτόγυρο στα 3 ευρώ, ακόµη και στα 4, το 24ωρο είναι βουνό για κάθε κυβέρνηση. Κι όσο πιο πολλά ανέβεις τόσο πιο κουρασµένος θα φτάσεις στο τέλος. Συνεπώς φέρνεις το τέλος πιο κοντά. Ουδείς πρέπει να ξεχνά ότι ο χειµώνας έρχεται πιο απειλητικός παρά ποτέ. Ολη η Ευρώπη κινδυνεύει να κατεβάζει διακόπτες και µε την τιµή της µεγαβατώρας στα ύψη η παραµονή Μητσοτάκη στην εξουσία χωρίς ανανέωση της λαϊκής εντολής φαντάζει –και είναι– αυτοκτονία.

Εντός του παραπάνω σκηνικού ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν έχει να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη κάνει: τον καταγγέλλει ως παράγοντα αστάθειας και τον καλεί να προχωρήσει εδώ και τώρα σε εκλογές. Οµως ο κ. Τσίπρας κάνει και κάτι ακόµη: βάζει τον πήχη του κόµµατός του στην πρώτη Κυριακή, η οποία όπως λέει µπορεί να βγάλει κυβέρνηση. Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Μια πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ µε απλή αναλογική θα αλλάξει άρδην το τοπίο. Θα διαλύσει το κυβερνητικό αφήγηµα στα δηµοσιογραφικά και δηµοσκοπικά γραφεία και θα αποτρέψει τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάει σε συγκυβέρνηση µε τη Ν∆ τη δεύτερη Κυριακή µε πρόσχηµα την ακυβερνησία.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter