Γιγαντώνεται το κίνημα για «Ελεύθερες Παραλίες»: Και… εκ των υστέρων υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Γιγαντώνεται το κίνημα για «Ελεύθερες Παραλίες»: Και… εκ των υστέρων υποσχέσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)
Φωτογραφία: Facebook.com/Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches/@Adrian Pappas

Καρπούς αποδίδουν οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάρου που διεκδικούν πίσω τις παραλίες που έχουν γεμίσει από ξαπλώστρες και ομπρέλες καταστημάτων, περιορίζοντας σημαντικά τον χώρο των υπόλοιπων λουόμενων. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Νικόλα Στεφάνου, μέλους της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες που τόνισε στην ΕΡΤ ότι «Κάποιος νοικιάζει 16 τ.μ. και καταλαμβάνει 500 τ.μ.».

Διαβάστε επίσης: Πάρος: Το «Κίνημα της Πετσέτας» διεκδικεί πίσω τις παραλίες – «Κάποιος νοικιάζει 16 τ.μ. και καταλαμβάνει 500 τ.μ.» (Video)

Βέβαια, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές εβδομάδες, να δημοσιοποιηθούν δεκάδες καταγγελίες και να μπούμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού μέχρι να «ευαισθητοποιηθεί» η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τα φαινόμενα ασυδοσίας στις παραλίες των νησιών. Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων και της εξάπλωσης του «Κινήματος της Πετσέτας» που έχει φέρει στο φως περιστατικά όπως η παρουσία σωματοφυλάκων και οι εξωφρενικές τιμές για ένα σετ ξαπλώστρες, ο Κωστής Χατζηδάκης ήρθε κατόπιν εορτές να υποσχεθεί ελέγχους σημειώνοντας ότι… «δεν θα χαριστεί σε κανέναν».

Δείτε επίσης: Τώρα ασχολήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις παραλίες και υπόσχεται ελέγχους

Φωτογραφία: Facebook.com/Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches/@Adrian Pappas

Και σε Σέριφο – Πάρο

Φυσικά, οι κάτοικοι της Πάρου δεν είναι οι μοναδικοί που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν. Μετά τη Σέριφο, και οι κάτοικοι στη Νάξο ξεκινούν τη δική τους διαμαρτυρία και ετοιμάζεται φάκελος για να σταλεί στον εισαγγελέα. Σε αυτό το μήκος κύματος, δημιούργησαν προφίλ στο Facebook με τίτλο «Σώστε τις παραλίες της Νάξου».

Πρώτη νίκη για την Πάρο

Οι κινητοποιήσεις των Πολιτών της Πάρου έχουν αντίκρισμα, καθώς μετά την παρέμβαση εισαγγελέα, σημειώθηκε ακόμη μία νίκη. Φωτογραφικά ντοκουμέντα που αναρτήθηκαν στη σελίδα της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, αποδεικνύουν ότι στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρία στην Πάρο έχει απομακρυνθεί ένα μεγάλο μέρος από τις ξαπλώστρες που κάλυπταν μεγάλο μέρος της παραλίας.

Διαβάστε επίσης: Πάρος: Σωματοφύλακες στις παραλίες και ξαπλώστρες στα 120 ευρώ καταγγέλλει το «Κίνημα της Πετσέτας»

Πηγή: Κίνηση Πολιτών της Πάρου για ελεύθερες παραλίες / Facebook

Σωματοφύλακες και «χρυσές» ξαπλώστρες

Το τελευταίο διάστημα πλήθαιναν οι καταγγελίες από πολίτες της Πάρου σχετικά με τα περιστατικά ασυδοσίας που λάμβαναν χώρα στις παραλίες του νησιού.

Ο Χρήστος Γεωργούσης, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, μίλησε  στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και στην εκπομπή «το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για τις παραλίες της Πάρου και την «εξάπλωση της ξαπλώστρας». Κατήγγειλε ότι έχει εκδιωχθεί από παραλία με αποτέλεσμα να καταλήξει να καθίσει στα βράχια. Πρόκειται για παραλία, που όπως ο ίδιος σημείωσε, δεν πληροί τις προϋποθέσεις να νοικιάζεται γιατί είναι δύο μέτρα, ενώ τόνισε πως ορισμένες επιχειρήσεις έχουν τοποθετήσει ακόμη και σωματοφύλακες!

Διαβάστε σχετικά: Πάρος: Σωματοφύλακες στις παραλίες και ξαπλώστρες στα 120 ευρώ καταγγέλλει το «Κίνημα της Πετσέτας»

«Ορισμένοι έχουν νοικιάσει 20 τετραγωνικά και έχουν 200-300. Και κάποιοι από αυτούς ομολογούν ότι δεν έχουν άδεια. Ας έρθει η αστυνομία να μας συλλάβει είπε κάποιος στη Σάντα Μαρία και πήγε η αστυνομία μετά από τρεις μέρες και τον συνέλαβε.

Δεν έχουν άδεια. Απλώς στηριζόμαστε στην μεγάλη ανοχή του Δήμου, στον οποίο δήμαρχο έστειλα ένα γράμμα ότι όλες οι παραλίες είναι κατειλημμένες και αυτές που λέει ελεύθερες είναι υπό κατάληψη, γιατί σχεδιάζουν διάφορα για μια καντίνα όπου θα φέρουν θηριώδη φορτηγά με θηριώδεις πολυθρόνες και θα τις απλώσουν, αφού δεν τους κάνει κανείς έλεγχο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν όσοι λουόμενοι επιλέξουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα, ανέφερε ότι στη Σάντα Μαρία, «οι πρώτες θέσεις που είναι κοντά στο κύμα είναι στα 120 ευρώ (το σετ) και οι πίσω στα 40 ευρώ. Βέβαια ο νόμος μιλάει για πέντε μέτρα απόσταση το οποίο δεν τηρείται φυσικά» προσέθεσε.

Μετά τον σάλο… οι υποσχέσεις Χατζηδάκη

Αφού πέρασαν αρκετές εβδομάδες, δημοσιοποιήθηκαν δεκάδες καταγγελίες, χρειάστηκε να μπούμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού μέχρι να «ευαισθητοποιηθεί» η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τα φαινόμενα ασυδοσίας στις παραλίες των νησιών.

Διαβάστε επίσης: Τώρα ασχολήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις παραλίες και υπόσχεται ελέγχους

Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων και της εξάπλωσης του «Κινήματος της Πετσέτας» που έχει φέρει στο φως περιστατικά όπως η παρουσία σωματοφυλάκων και οι εξωφρενικές τιμές για ένα σετ ξαπλώστρες, ο Κωστής Χατζηδάκης ήρθε κατόπιν εορτές να υποσχεθεί ελέγχους σημειώνοντας ότι… «δεν θα χαριστεί σε κανέναν».

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε εντολή «για ένταση των ελέγχων στις παραλίες για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter