Γιώργος Νταλάρας: Λύγισε μπροστά στην κάμερα – «Δεν αισθάνομαι διάσημος, μισώ την διασημότητα» (Video)

Γιώργος Νταλάρας: Λύγισε μπροστά στην κάμερα – «Δεν αισθάνομαι διάσημος, μισώ την διασημότητα» (Video)

Μια μικρή γεύση από όσα θα δούμε στην εκπομπή «MEGA Stories», που θα προβληθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (19/2, 00:10) με καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα προβλήθηκαν στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη.

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και θυμάται πως ξεκίνησε τη διαδρομή του από τα μεροκάματα στην οικοδομή και το μηχανουργείο αλλά και το πρόσωπο που τον βοήθησε να ξεκινήσει την καριέρα του.

Στα τέλη της δεκαετίας του΄60, ο δημιουργός της σημερινής Minos – Emi, Μάκης Μάτσας του έκλεισε την πρώτη του ηχογράφηση, εκείνη που έγινε η αρχή μιας σπουδαίας πορείας η οποία αποτιμάται σήμερα σε 89 άλμπουμ και 18 εκατομμύρια πωλήσεων.

«Δεν αισθάνομαι διάσημος. Μισώ την διασημότητα. δεν την θέλω. Ο διάσημος των καιρών μας είναι ένας άνθρωπος που θεοποιείται και ο κουτός το δέχεται αυτό λόγω της θεοποίησης και της μοντελοποίησης. Εμένα αν με ρωτήσεις «ποιος ήθελες να είσαι;» θα σου έλεγα ο «Γιώργος». Ο «Νταλάρας» μου είναι αδιάφορος. Πριν από 6 χρόνια έβλεπα κόσμο να φωνάζει, γιατί ένας 20χρόνος έσωσε ένα σκυλάκι. Λυπήθηκα που δεν ήμουν εγώ αυτός».

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας μιλά για το αποτύπωμα που άφησαν βαθιά μέσα του ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Ο ένας αγωνίστηκε για να μην πέσουν σχολεία και ο άλλος έδωσε την ζωή του για να μαζεύει πρόσφυγες».

Την ίδια στιγμή εξηγεί  γιατί ένας καλλιτέχνης οφείλει να παίρνει θέση απέναντι στα κοινωνικά αιτήματα και σχολιάζει τη μουσική δημιουργία στην Ελλάδα σήμερα.

Σε αυτή την εκ βαθέων εξομολόγηση ο ερμηνευτής μιλάει και για τη σχέση του με τη γυναίκα της ζωής του, την Άννα, χωρίς την οποία, λέει, θα ήταν ένας άλλος.

Διαβάστε επίσης:

Θίχτηκαν οι βοηθοί πιστολάκια της δημοσιογραφίας…

«Νταλαρολόγοι»: Η ακατονόµαστη δηµοσιογραφία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter