Πούλου για Ασημακοπούλου: Ομολογία ενοχής και πανικού οι «καρατομήσεις», αλλά οι πολιτικές ευθύνες βρίσκονται ψηλότερα!

Πούλου για Ασημακοπούλου: Ομολογία ενοχής και πανικού οι «καρατομήσεις», αλλά οι πολιτικές ευθύνες βρίσκονται ψηλότερα!

«Ομολογία ενοχής και πανικού» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζει το μπαράζ των «καρατομήσεων» σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, με πρωταγωνίστρια την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου, τονίζοντας ότι οι «πολιτικές ευθύνες βρίσκονται ψηλότερα».

Η απόσυρση της κας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κου Σταυριανουδάκη, και η αποπομπή του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, κου Θεοδωρόπουλου, αποδεικνύουν την ενοχή και τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της στο ευρωπαϊκών διαστάσεων σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων, επισημαίνει η Γιώτα Πούλου.

Η βουλευτής τονίζει ότι η  άλωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης από τον ασύδοτο κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για την εξασφάλιση εκλογικών πλεονεκτημάτων, έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή φαινόμενα εκφυλισμού των θεσμών και της λειτουργίας της δημοκρατίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την εκτροπή αυτή και ζητήσαμε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών. Η διερεύνηση των ευθυνών για τις διαρροές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προφανώς θορύβησαν την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και τον Πρωθυπουργό, κο Μητσοτάκη, και προέβησαν σε αυτές τις «καρατομήσεις»…, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει ότι εκκρεμεί «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την αρμόδια υπουργό και επιβάλλει την παραίτησή της».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το χρονικό της παραίτησης της… «αθώας» Άννας-Μισέλ

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

Νίκος Θεοδωρόπουλος: Ζητούσε και τα ρέστα ο κομιστής της λίστας των αποδήμων

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter