Γιώργος Σαμαράς για την ποινή υποβιβασμού στον ΟΦΗ: Αν το έχουμε κάνει να πέσουμε και 20 κατηγορίες

Γιώργος Σαμαράς για την ποινή υποβιβασμού στον ΟΦΗ: Αν το έχουμε κάνει να πέσουμε και 20 κατηγορίες

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ για χειραγώγηση του περσινού αγώνα του με τον Αιγινιακό (6-0) στο πρωτάθλημα της Football League και η Κρήτη σηκώθηκε στο πόδι.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας με ανακοίνωση τους προειδοποιούν «να μη τολμήσει η ΕΠΟ να ορίσει αγώνες της εθνικής στο Παγκρήτιο» αν ισχύσει ο υποβιβασμός, ενώ αναβρασμός επικρατεί και στην διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία ουδεμία σχέση έχει με το παλιό καθεστώς και τους ανθρώπους που βρίσκονταν τότε στην ομάδα.

«Εάν το έχουμε κάνει να πέσουμε και είκοσι κατηγορίες» υπερθεμάτισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σαμαράς σε δηλώσεις του πριν λίγο στον Sport24 Radio 103,3 όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δικαίωση του συλλόγου. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για την απόφαση της επιτροπής: «Πριν φθάσει μια απόφαση στην επιτροπή δεοντολογίας γίνεται μια δίκη. Σου δίνουν ένα χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστείς για την επιτροπή. Το γνωρίζαμε, αλλά όχι πριν αναλάβουμε τη διοίκηση. Το μάθαμε αφού μπήκαμε. Υπήρχε προεργασία για να διασφαλίσουμε νομικά αυτό που έπρεπε. Ούτε που θυμάμαι πότε έγινε αυτό το ματς».

Για την θέση της ΠΑΕ να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί κι όχι η ομάδα: «Από τη δική μας πλευρά δεν έχει γίνει κάτι ως ομάδα. Δεν έχει λειτουργήσει κάποιος ποδοσφαιριστής υπέρ ή κατά της ομάδας. Δεν ξέρω εάν είναι υπαρκτά τα στοιχεία ως αποδείξεις εάν είναι ένοχος κι ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ. Άμα υπήρχαν αποδείξεις από τα βιβλία της ομάδας και πραγματικά είχε κάνει ένα τέτοιο λάθος ένας πρώην άνθρωπος του ΟΦΗ, να πέσουμε. Και δέκα κατηγορίες να πέσουμε, και είκοσι να πέσουμε. Με τα στοιχεία που υπάρχουν να δούμε ποιο είναι το δίκαιο και πιο το άδικο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε στην έφεση».

Για παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό: «Υπάρχουν και στο εξωτερικό παρόμοιες υποθέσεις, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε πριν από επτά κι οκτώ χρόνια για τέτοιο λόγο. Η Ρέιντζερς προσπάθησε ν’ αλλάξει το ΑΦΜ της λόγω χρεών και την στιγμή ώρα την έριξαν κατηγορία. Μιλάμε γι’ άλλους ποδοσφαιρικούς πολιτισμούς».

Για το αν πιστεύει σε δικαίωση: «Δεν μπορώ να πω ότι το πιστεύω και μετά να μην δικαιωθώ…»

Για το κλίμα στον ΟΦΗ μετά την απόφαση: «Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι ασχολείται ο Γιάννης Σαμαράς. Διοικητικά είμαι εγώ. Είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Με τις ακαδημίες μας, με τα σχολεία μας. Οι ενέργειες που κάνουμε δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν ό,τι και να γίνει με την ομάδα. Είτε πέσουμε έτσι, είτε αγωνιστικά, είτε μείνουμε. Μόλις τελειώσει η σεζόν είναι στο χέρι του Μιχάλη Μπούση να δει εάν τον στηρίξαμε εμείς, οι τοπικοί βουλευτές της Κρήτης, εάν αξίζει η επένδυση στην Κρήτη. Δεν μας τραβάει πίσω αυτή υπόθεση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter