Γκάφα ολκής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αναφορές για σχέδια αποσταθεροποίησης

Γκάφα ολκής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αναφορές για σχέδια αποσταθεροποίησης
Πηγή: Twitter

Σε μία άνευ προηγουμένου γκάφα που προκαλεί πλήθος ερωτηματικών για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η εθνική άμυνα και η εξωτερική πολιτική προχώρησε η κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς «πηγές» του υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε μία επικίνδυνη διαρροή για «υβριδικές απειλές» και μάλιστα «από όπου και αν προέρχονται», για να σπεύσουν αργότερα να τις μαζέψουν ατάκτως.

«Το καλοκαίρι, εκτός των συμβατικών, μπορεί να έχουμε και υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση, όπως πυρκαγιές στα δάση» διέρρευσαν το απόγευμα της Δευτέρας κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, προκαλώντας αναταραχή και σωρεία πρωτοσέλιδων του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Η διαρροή κατέληγε πως «το υπουργείο προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όπου και αν προέρχεται», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απειλών από… οπουδήποτε!

Έπειτα από την ένταση που προκάλεσε η διαρροή, μία νέα ήρθε να επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επισημαίνοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα».

Μάλιστα, η νέα διαρροή κατέληγε πως «τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για την πηγή της πρώτης διαρροής, αλλά και τη στόχευση της δημοσιοποιήσης μίας τέτοιας πληροφορίας. Χαρακτηριστικό της ταραχής που προκλήθηκε στον συμπολιτευόμενο Τύπο, είναι πως ενώ η πρώτη έγινε πρωτοσέλιδο σε σειρά αυτών των μέσων, στη συνέχεια… εξαφανίστηκε.

Σημειώνεται πως η εν λόγω διαρροή έρχεται την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής, με την ατζέντα του να περιλαμβάνει εξαιρετικά χαμηλά την τουρκική προκλητικότητα. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στη δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επεφύλαξε μία αναφορά στην «ενημέρωση» που θα κάνει στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, λειτουργώντας περισσότερο ως γραμματέας της Συνόδου Κορυφής και όχι ως Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε αίτημα για κυρώσεις τους Τούρκους.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Σε δεύτερο πλάνο η τουρκική προκλητικότητα από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter