Γκάζι: Ώρα απολογίας για τον 33χρονο συνοδηγό – Έρευνες σε Ελλάδα και Αλβανία για τον πιστολέρο (Video)

Γκάζι: Ώρα απολογίας για τον 33χρονο συνοδηγό – Έρευνες σε Ελλάδα και Αλβανία για τον πιστολέρο (Video)

Απολογείται την Τετάρτη ο 33χρονος συνοδηγός του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι. Εις βάρος του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η υπεράσπιση του 33χρονου ισχυρίζεται ότι ο 33χρονος δεν αποδέχεται την πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ατόμου.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος», δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου.

Είχε απασχολήσει τις Αρχές

Ο 33χρονος είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις, που αφορούν ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και διακίνηση. Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.  Το ποινικό μητρώο του καταγράφει μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Διαβάστε επίσης: Γκάζι: Πώς ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή – Τι ισχυρίζεται ο συνοδηγός του πιστολέρο

Παραμένει άφαντος ο πιστολέρο

Οι Αρχές εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο διαφυγής του 37χρονου δράστη στην Αλβανία.

Ο καταζητούμενος έχει κατηγορηθεί στην Ελλάδα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από ένα χρόνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter