Γκεμπρεγέσους (ΠΟΥ): Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει γονατίσει – 450 επιθέσεις σε χώρους υγείας

Γκεμπρεγέσους (ΠΟΥ): Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει γονατίσει – 450 επιθέσεις σε χώρους υγείας

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε την Κυριακή ότι «ο αντίκτυπος της [πολεμικής]σύγκρουσης στην υγεία είναι καταστροφικός», προσθέτοντας ότι «το σύστημα υγείας της Γάζας έχει γονατίσει και καταρρέει».

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Γενεύη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε ότι οι ισραηλινές ενέργειες που εξωθούν τους Παλαιστίνιους σε μια ολοένα και μικρότερη περιοχή, δημιουργούν τις «ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση ασθενειών».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μόνο ένα ντους για κάθε 750 άτομα και μία τουαλέτα για κάθε 150. Και «μόνο 14 νοσοκομεία από τα αρχικά 36 (στη Λωρίδα της Γάζας) είναι έστω και μερικώς λειτουργικά»: δύο στο βορρά και 12 στο νότο.

Οι συνθήκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας – οι οποίες ήταν ήδη πολύ δύσκολες το 2018 – είναι “αδύνατες και βρίσκονται άμεσα στο πεδίο βολής” των ισραηλινών δυνάμεων, πρόσθεσε ο Ghebreyesus.

Όπως αποκάλυψε, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 449 επιθέσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη από την έναρξη αυτής της σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου – και 60 στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης 

Γάζα – Χαμάς: Αυθεντικές ή «σκηνοθετημένες» από το Ισραήλ οι εικόνες «παράδοσης» Παλαιστινίων; (Videos)

Γάζα: Σφοδρές μάχες στο νότιο τμήμα, στο έλεος των IDF οι άμαχοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter