Γκουστάβο Πογέτ: Υπεράνω όλων… η ομάς

Γκουστάβο Πογέτ: Υπεράνω όλων… η ομάς

Αρνητικές εμφανίζονται οι ΠΑΕ της ΣΛ1 στο αίτημα του Γκουστάβο Πογέτ να μη διεξαχθούν αγώνες στις 17 Μαρτίου ενόψει των αγώνων μπαράζ της εθνικής για μια θέση στο Euro

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκουστάβο Πογέτ εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ζητήσει μέσω της ΕΠΟ από τη Σούπερ Λίγκα να μη διεξαχθούν αγώνες πλέι οφ την Κυριακή 17 Μαρτίου. Κι αυτό προκειμένου να έχει περισσότερες ημέρες στη διάθεσή του τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα ενόψει του αγώνα ή των αγώνων μπαράζ της «γαλανόλευκης» για μια θέση στα τελικά του Euro 2024. Παρά το γεγονός ότι η εθνική έχει μπροστά της μια δεύτερη ευκαιρία να βρεθεί και πάλι σε μεγάλη διοργάνωση έπειτα από δέκα χρόνια, η πλειονότητα των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας τάσσεται κατά της υλοποίησης του αιτήματος του Πογέτ για μετάθεση της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος! Οι παράγοντες των επαγγελματικών ομάδων στην ουσία δεν δείχνουν σεβασμό στην εθνική κι αυτό προκαλεί μόνο αρνητικά σχόλια.

Το θέμα της μη διεξαγωγής αγώνων στις 17 Μαρτίου δεν έχει συζητηθεί επίσημα στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής. Μεταξύ των ομάδων όμως έχουν γίνει ανεπίσημες συζητήσεις και απ’ αυτές προκύπτει ότι το αίτημα Πογέτ δεν έχει τύχη.

Στον συνεταιρισμό το θέμα θα επανέλθει σε μια προσπάθεια να πειστούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ να πουν το «ναι» στη μετάθεση της αγωνιστικής.

Βάσει του προγραμματισμού της UEFA και των σχετικών κληρώσεων που έγιναν, η εθνική στον ημιτελικό των πλέι οφ της League C θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου στην OPAP Arena. Και εφόσον προκριθεί, στις 26 του επόμενου μήνα θα διεκδικήσει εκτός έδρας το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στα τελικά του Euro με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Λουξεμβούργο. Ο Πογέτ επιθυμεί να έχει τους διεθνείς από τις 11 και όχι από τις 18 Μαρτίου. Κι αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση από τη στιγμή που η εθνική μας έχει την ευκαιρία να βρεθεί τον Ιούνιο στα γήπεδα της Γερμανίας.

Το κακό προηγούμενο

Το καλεντάρι είναι πιεσμένο λόγω και της διεξαγωγής του Euro, ωστόσο ημερομηνίες υπάρχουν. Για παράδειγμα δεν είχε προγραμματιστεί αγωνιστική τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά σε πρώτη φάση η πλειονότητα της λίγκας είναι αρνητική στο θέμα που έθεσε ο Πογέτ. Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς για τους παράγοντες της ΣΛ1 προέχει το συμφέρον των ομάδων τους, τις οποίες βάζουν πάνω και από την εθνική.

Επιπλέον, δεν διευκολύνουν ούτε τις ομάδες που εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αν και η χώρα μας χρειάζεται βαθμούς. Ο Ολυμπιακός ζήτησε την αναβολή του ντέρμπι του με τον ΠΑΟΚ για να είναι «φρέσκος» στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος, αλλά το ΔΣ της λίγκας μπλόκαρε το «ερυθρόλευκο» αίτημα. Κι αυτό παρότι έχουν γίνει αλλεπάλληλες συζητήσεις στον συνεταιρισμό για διευκόλυνση ως προς το πρόγραμμά τους των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA.

Στη Ριζούπολη

Σεβασμός προς την εθνική δεν υπάρχει ούτε από την ίδια την ΕΠΟ – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που προπονούνται οι διεθνείς. Στην ομοσπονδία… διαφημίζουν ότι έχουν στο ταμείο της περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου εθνικών ομάδων, αλλά οι σχετικές διαδικασίες έχουν «κολλήσει».

Για το τελευταίο ματς της προκριματικής φάσης του Euro 2024 με τη Γαλλία η εθνική μας έκανε προπονήσεις στην έδρα του Πανιωνίου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γʹ Eθνικής. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ήταν σκληρός, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Πογέτ.

Για το ματς με το Καζακστάν οι διεθνείς μας θα «βολευτούν» στη Ριζούπολη, καθώς η ΕΠΟ δεν βρήκε άλλο διαθέσιμο γήπεδο στην Αττική. Στην ομοσπονδία ελπίζουν να είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει νέα… έκρηξη Πογέτ για τις συνθήκες που προετοιμάζεται

Διαβάστε επίσης: Γκουστάβο Πογέτ: Θρίλερ στον πάγκο της εθνικής

 Ούτε γραφείο

Εθνική ομάδα: Με Βαγιαννίδη, Αθανασιάδη οι επιλογές του Πογέτ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter