Γκρεμίζει η Moody’s το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Μόλις στο 1,8% η αύξηση του ΑΕΠ το 2023

Γκρεμίζει η Moody’s το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Μόλις στο 1,8% η αύξηση του ΑΕΠ το 2023

Ενα πολύ δυνατό κτύπημα στην επικοινωνιακη προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδωσε ο διεθνής οίκος Moody’s καθώς σε έκθεσή του εκτιμά ότι η αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ το 2023 θα περιοριστεί στο 1,8%.

Ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής θα περιοριστεί εξαιτίας της ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων που θα πλήξουν την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών αλλά και τις επενδύσεις για τη χρονιά που έρχεται και έτσι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στη νωθρότητα, κάνοντας σκόνη τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι η ανάπτυξη που φέτος θα φτάσει το 5,3% του ΑΕΠ θα περιοριστεί το 2023 σε μόλις 1,8% και στη συνέχεια θα σταθεροποιηθεί σε ένα γενικό μέσο όρο της τάξης του 1,2%.

Επομένως, η Ελλάδα που είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα της Ευρωζώνης θα παραμείνει υπερχρεωμένη, με τους προβλεπόμενους ρυθμούς μεγέθυνσης του ΑΕΠ να μεταβάλλουν την αναλογία με το δημόσιο χρέος μειώνοντάς το μέχρι το 154% του ΑΕΠ το 2026, κατά την Moody’s. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ωρίμανσης που έχει κατά μέσο όρο το ελληνικό δημόσιο χρέος (μ.ό. πάνω από 18 χρόνια).

Είναι τόσο μεγάλο το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης που συνεπικουρείται από τα Μέσα της λίστας Πέτσα που μόλις την περασμένη εβδομάδα πρσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι η Moody’s θα αναβάθμιζε την ελληνική οικονομία για να φτάσει στο επίπεδο της ελάχιστης επενδυτικής βαθμίδας.

Διαβάστε επίσης

Σε επίπεδα 2009 η απόδοση των ελληνικών ομολόγων – Κατακρημνίζεται η οικονομία

Οι επενδυτές αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την ελληνική οικονομία

Σοκαριστικά στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ: Στο όριο της φτώχειας περίπου 3 εκατ. πολίτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter