Γυναικοκτονία – Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γυναικοκτονία – Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Κάρολαϊν Κράουτς από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου συντροφιάς, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση στις αρχές κατ’ εξακολούθηση για την υπόθεση στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Επίσης, οι τρεις τακτικοί δικαστές απέρριψαν ομόφωνα την ένστασή του να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου. Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεσή της επειδή δεν έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει πτυχίο κλινικής ψυχολόγου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους δικηγόρους του να ζητούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον γυναικοκτόνο Αναγνωστόπουλο

«Θα ξεκινήσω από το δεδομένο: ότι η αρετή της δικαιοσύνης ειναι η επιείκεια. Ομως πρέπει να μη χάνεται το μέτρο», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για εγκλήματα ειδεχθή που έχουν αντίκρισμα στην κοινωνία.

«Δηλαδή τι να το κάνω εγώ να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του αφού τη σκότωσε; Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είπε επίσης και εξήγησε ότι η αναγνώριση ελαφρυντικών πρέπει να συνδέεται με την αρχή της αναλογικότητας.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Το θεωρώ αδιανόητο να αναγνωρίσει το δικαστήριο αυτό το ελαφρυντικό με μια λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει και να διαλύσει την οικογένειά του», πρόσθεσε αναφερόμενη στο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ομοίως η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί και τη αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σημειώνοντας ότι «δεν ήταν ιδιαίτερη πρόκληση να παραβεί τους κανόνες τους 12 μήνες που ήταν στη φυλακή».

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter