Γλυκά Nερά: Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 33χρονος γυναικοκτόνος (Videos)

Γλυκά Nερά: Προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 33χρονος γυναικοκτόνος (Videos)

Στον ανακριτή οδηγήθηκε μετά τον εισαγγελέα Εκτελέσεων το απόγευμα της Παρασκευής ο 33χρονος πιλότος για την εκτέλεση του Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν.

Ο 33χρονος πιλότος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του, επιστρέφοντας ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δήλωσε ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον γυναικοκτόνο – Άτομο χωρίς αναστολές

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Τα τελευταία λόγια του δολοφόνου στην μητέρα της Κάρολαϊν λίγο πριν συλληφθεί

Η Εισαγγελία αποφασίζει για την επιμέλεια του παιδιού

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει η Εισαγγελία Ανηλίκων ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον τής ενός έτους κόρης του δράστη και του θύματος του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά θα αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα θα αναθέσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων στηρίζεται στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα που προβλέπει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Documento Newsletter