Γλυπτά Παρθενώνα: Ερωτήματα για τη θέση του Βρετανικού Μουσείου – Μιλούν για «σύμπραξη» και «εποικοδομητικές συζητήσεις»

Γλυπτά Παρθενώνα: Ερωτήματα για τη θέση του Βρετανικού Μουσείου – Μιλούν για «σύμπραξη» και «εποικοδομητικές συζητήσεις»

Από το Βρετανικό Μουσείο προκύπτει μία νέα διάσταση στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, στον απόηχο του διπλωματικού φιάσκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

«Συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μία “σύμπραξη για τον Παρθενώνα”», υποστήριξε εκπρόσωπος της διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Στο εν λόγω δημοσίευμα, φιλοξενούνται επίσης και δηλώσεις από «πηγές του Μουσείου», που επισημαίνουν ότι «η θέση παραμένει αμετάβλητη» και πως ο δίαυλος επικοινωνίας με την Αθήνα «δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τη διπλωματική κόντρα Λονδίνου – Αθήνας».

Από τα όσα παρατίθενται στο σημερινό φύλλο των «Νέων» προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει η αναφορά περί «σύμπραξης για τον Παρθενώνα» και το τι έχει τεθεί επί τάπητος από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις φημολογούμενες διαπραγματεύσεις, ενώ η πάγια γραμμή της Ελλάδας, μιλά για επιστροφή των αρχαιοτήτων.

Όλα αυτά, δύο ημέρες μετά την άρνηση του Ρίσι Σούνακ να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακυρώνοντας τη συνάντησή τους στο παρά πέντε. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι εκφράζονται ελπίδες για πιθανή μελλοντική συμφωνία…

«Πιστεύουμε ότι μία μακροχρόνια συνεργασία αυτού του είδους θα επιτύχει την σωστή ισορροπία έτσι ώστε αφενός να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά σε όλο τον κόσμο και αφετέρου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της μοναδικής συλλογής που διαθέτουμε στο Μουσείο», σημείωσε χαρακτηριστικά στα «Νέα» η ανώνυμη πηγή του Βρετανικού Μουσείου.

Δείτε επίσης: Ψυχρολουσία Μητσοτάκη στο Λονδίνο όταν ο Σούνακ του έκλεισε την πόρτα της Downing Street

Ο Σούνακ «άδειασε» δύο φορές τον Μητσοτάκη – Ακύρωσε τη συνάντησή τους

Μια χοντρή προσβολή στην Ελλάδα από τον βρετανό πρωθυπουργό μέσω Μητσοτάκη

Κασσελάκης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter