«Γραφικά και ακροδεξιά στοιχεία» διαδήλωναν μαζί με Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

«Γραφικά και ακροδεξιά στοιχεία» διαδήλωναν μαζί με Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

Πιστός στο ραντεβού με την πολιτική αβελτηρία, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι στις διαδηλώσεις των «μακεδονομάχων» στο Σύνταγμα βρίσκονταν «γραφικά και ακροδεξιά στοιχεία». Μάλλον, παρέβλεψε πως στις εν λόγω συγκεντρώσεις το «παρών» έδωσαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος κ.α.

Θέλοντας να απαντήσει στη σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα μεταξύ της πρόσφατης εφόδου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και της αντίστοιχης απόπειρας ακροδεξιών και ναζιστικών στοιχείων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αρχές του 2019, για την αποτροπή της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι στις εν λόγω συγκεντρώσεις υπήρχαν «γραφικά στοιχεία» και «ακροδεξιοί θύλακες». Ειδικότερα, είπε: «Αυτές οι διαδηλώσεις πράγματι είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς».

Αλήθεια, γιατί ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός επέτρεψε σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις με «αρκετά γραφικά στοιχεία και θύλακες της ακροδεξιάς»; Ευτυχώς, δεν έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος απείχε από τις διαδηλώσεις των «μακεδονομάχων», όπως έπραξε για τις εμπρηστικές δηλώσεις των κ.κ. Κουμουτσάκου και Κικίλια σε σχέση τα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, αδειάζοντας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τους τότε τομεάρχες.

Διαβάστε σχετικά: «Άδειασε» Κουμουτσάκο και Κικίλια ο Μητσοτάκης για την παλινωδία των 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Εν συνεχεία, τόνισε πως σε αντίθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο, οι εικόνες από το Καπιτώλιο του θύμισαν τους «αγανακτισμένους» το 2011 στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, νομίζοντας πως η άποψή του ευθυγραμμίζεται με τη συλλογική αντίληψη, ισχυρίστηκε ότι αυτήν την εντύπωση σχημάτισε και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.

«Κοινό χαρακτηριστικό η ακροδεξιά»

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας αντέταξε στον πολιτικό του αντίπαλο ότι το κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στην έφοδο στο Καπιτώλιο και στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν οι ακροδεξιές δυνάμεις που έδιναν τον τόνο. «Το δε κοινό σημείο της ¨πάνω πλατείας¨ του 2011 με τα επεισόδια του 2019 έξω από τη Βουλή είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η ΝΔ ήταν στα συλλαλητήρια. Το 2011, πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Αντ. Σαμαράς και στήριξε εκείνα τα συλλαλητήρια» απάντησε στον κ. Μητσοτάκη και κατέληξε λέγοντας: «Άρα, κ. Μητσοτάκη μην μας κουνάτε το δάχτυλο. Μην μας κάνετε τον αθώο του αίματος. Εκτός κι αν για όλα έχετε την ίδια απάντηση: ¨Δεν τα είπα εγώ¨».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter